[鐵膠獨遊][長氣多字]快閃關東兩日兩夜想睇紅葉但無乜紅葉之行

187 回覆
13 Like 2 Dislike
殘舊咗啲, 所以咪3款2+1裡面排最尾
但以東日本在來線嚟講係2+1已經好好
e259green原來排咁高 對比西日本281
Nono純粹係東日本特急Green水平太低先比佢排到咁高
2+2嘅Green同普通車都係分別不大, 係E259本身幾好坐, 裝修又唔錯咁解
281系都唔係同佢同一個年代而且281系衰極都有2+1 Green, 除咗舊同冇枱, 都坐得幾舒服嘅
又唔係咁講嘅,2+2 GREEN CAR夠闊已經好舒服,加埋腳踏+low得夠低照瞓無誤
同埋251系GREEN重有welcome drink,坐咁多款在來線特急得佢先有
Lm
推推
有咩welcome drink?
一上車問我飲咩,我話飲綠茶,然後我行咗去下層小賣部睇咗陣,返到位有杯綠茶放咗係枱面
點解快閃兩日兩夜咁少,冇假?
咁屈機嫁 唔怪之得有人話好過e653(應該贏服務)

唔知用嚟做乜嘅物體

係咪拎嚟放直遮
要跟學校假期放,秋天無得拎大假
佢係魔術貼嚟,唔知呢
我都覺似
3月13號last day喇喎SVO
河津櫻3月頭就有啦
cont.
坐京急再轉JR返酒店,實在太攰,所以瞓咗陣先出發

去咗SKYTREE,盛惠3100YEN,好貴,但自己都未去過(之前只去過東京鐵塔),事後諗返值嘅,抵畀東武鐵道賺

350米高望出去東京市同隅田川,夏天花火大會一定好靚

最高點,上450樓要額外買飛的,但買3100YEN嗰隻飛就包埋

係最高影返落去反而無咁靚,同埋自己覺得香港夜景都係最靚

係度都見到POKEMON

高塔點會少得透明地板,我自己還好,老母嚇撚到行都唔敢行,重要佢坐係度影相,辛苦了

之後就走人,其實好靚嘅座嘢

最後用松屋五花牛定食完咗一日,正
大把人送殯,劃位趁早
DAY3

先整個燒牛舌午餐,正

東京駅,好靚

之後入閘HEA,東海道新幹線轉咗呢隻電子顯示板

老母話攰要坐陣,我就四圍行下影車,先有W7系

E5系

真.N700A

呢個LOGO真心靚

上車了,今次坐上越新幹線嘅E4系,MAXとき,雖然因為北陸新幹線堆E7出事而延後咗換車嘅時間表,不過都係要坐趁手喇

個位都係咁,不過可以拉埋個坐墊

同埋放個29吋喼上頭頂行李架都得,如果你夠力搬上去的話

個幾鐘到咗越後湯澤,有埋E7系嘅編成案內

竟然有泰文??
E4
諗緊出年3月去新潟希望仲有得搭
希望出年6月仲搭到E4
我就唔夠年假,唯有睇吓快運嗰啲幾時有平機票,嚟個weekend快閃

btw你入境日本咁密,入境嗰陣有冇俾人問
無喎,都係去咗15次姐
車頭係咪好爆?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞