有無人屋企好撚污糟?

790 回覆
1280 Like 32 Dislike
潔唔潔癖唔關事既
正常人都接受唔到
我都諗住買
寧願佢唔好拖
都冇用啦 用咸水拖地
不如你索性買d沙 種番幾棵椰樹 倒多d咸水係地下扮椰林樹影水清沙幼算啦
屌 我都係甘諗
我上過一個女同學屋企,佢把風扇全部都係塵
我以為我屋企果把已經多,但原來都算幾好
不過除左把風扇,佢屋企其實都幾乾淨
我都笑死,痴線用廁所水拖城
頂你
辛苦晒 .............. 亦都恭喜你
啲湯唔用保鮮紙包就咁放廚房 養晒德國小強又唔搞
你比幾錢家用呀原本
住劏房應該都夠掛
Omfg 我屋都係
唔搵滅蟲公司整 可能佢哋早瞓 朝早見唔到有幾多
夜晚我唔敢入廚房真係
佢唔拖可能仲乾淨
第一次聽到廁所水拖地
樓主搵到錢就搬走啦
一個post令我見證到香港好多無衛生常識既痴線佬,包括佢地既仔女
仲問廁所水有咩問題
飲埋去啊笨
咩啊 我唔明喎
你對拖鞋會着出室外?
我細個嗰陣屋企勁多甲由,講緊大大隻嗰d,識飛既都有
然後勁多垃圾房d甲由係會經走廊爬入我屋企
試過幾次我夜晚喺上格床訓教嗰陣d甲由爬上黎,嗰陣勁驚佢地會入左我耳仔

好啦,後尾搬左,嗰陣屋企人咁多甲由係因為住垃圾房隔離
然後搬完一排之後成屋勁多蟻,我發現牆隔離有條蟻路(本身嗰個位勁多雜物)
最撚on9係d蟻會爬入d水壺到,我會發現因我突然間發現水杯有勁多黑色一點點
我打開水壺睇,勁多蟻,屌你老尾我都唔知飲左d蟻水幾耐,有陣時我見我水杯冇蟻,當個水壺冇蟻,照飲算
我老母話倒左佢lor,再沖過,結果我發現水壺都仍然有蟻,全家除左我飲過1,2次之外都keep住飲蟻水

然後有一排有*室*,呢個我都廢事講

好啦,本身搬完之後都keep住有甲由,起碼比起以前未搬之前算少好多
但係近年d甲由又係勁多,d甲由全屋都係
廚房勁多,我老母洗完碗會放d野係廚房
然後我發覺d甲由係會爬過d廚具,洗過既野
然後我老母就會拎d筷子,碗黎食飯(全家一齊食)
而家d甲由係多到凌晨會成堆爬上食飯枱,我見過一次佢地入左我老豆隻茶杯
然後而家我直程見到佢到爬埋入我放衫既櫃桶到
夜晚我未訓見到勁多甲由已經見怪不怪,我連雪櫃都見過有
Ps 本身屋企勁亂勁多雜物,同埋會污糟係因為我屋企人衛生意識勁低,我有反映過,佢地都仲係好污糟
我老母:本身就有甲由嫁啦
有冇人可以教下我點做,我真係唔識再飲蟻水同見到甲由
仲嘔心過樓主個單case
點解可以咁痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞