有無人屋企好撚污糟?

790 回覆
1280 Like 32 Dislike
d廢老真係
講又唔聽,基本衞生常識就唔好學人生仔
係就係冇樓主咁癲
但係之前屋企多蟻到連個水煲都有蟻
之前飲水個時見個杯冇污糟嘢,就以為冇事啦
點知原來d蟻喺係個煲水個煲到
因為我老母日日煲完水都唔洗煲(佢話煲清水邊有污糟
我洗煲個時仲見到起碼廿隻蟻浸死咗係個煲到
唉 一諗起平時唔覺意食咗d蟻落肚

但到而家
有時屋企煲湯 我會見到湯上面浮住一兩隻蟻
唉最後咪唯有挑返佢出嚟繼續飲
之前見過屋企有隻細細隻嘅
應該誤入屋內
但屋企都係咁多蟻
之前我張書枱同我哥張書枱都有蟻
咁我就係呢兩度用咗蟻粉
而家書格就冇哂蟻
唔用係廚房同食飯枱係因為我搵唔到佢地個竇係邊
(我平時見廚房d蟻喺係牆上面行,之後我就會拎熱水淋佢地
如果將d蟻粉周圍放驚會唔小心食到

btw之前係書枱用蟻粉個時
見到d蟻好開心咁將d蟻粉逐粒逐粒搬返個竇到
見到成大班蟻
點解唔搶住拖?你拖咪冇問題lor
有潔癖嘅人一定會自己清潔,唔會接受俾生保人幫自己做,直情屋都唔會想俾人入

所以你收皮吧
弱智屋企人
我自己日日都有執屋抹地
再加每個星期叫鐘點大清潔
同埋我會講曬邊條布抹邊間房 d野要點分類

唔好以為自己了解全世界咁啦
亦都唔洗叫人收皮咁無禮貌嘅 大家分享下姐
不過你無家教我唔怪你
成個post 都痴撚線
我屋企最多係老豆屙尿滴到周圍都係
都係出返去先
屌塊布會唔會生野架cls
仲有
叫你著多d衫嫁啦
衫咁少咪傷風囉
(已經3件衫)

真係冇常識到呢
都叫你飲多啲水架啦 平時又唔飲水
即係將個地拖塞入座廁整濕佢?
應該十年前開始沖涼浴缸去水完全去唔到
次次沖完涼要用勺舀水落盆沖落廁所
本來只係麻煩
但問題係個盆長期載住沖完涼D廢水
D死皮 污垢全部黐住個盆
咁你幫手做下家務 吸下塵 拖下地
廁所水未必係鹹水
就算我懶我寧願做多少少都唔想用屎水拖地
家庭教育問題
永遠唔會理解到想慳水掛 真係唔知
好少煮
就算我拖,我唔係屋企時佢都會照用廁所水拖地
就好似藍屍咁,一樣正常既野係佢地世界係完全扭曲的
佢仲要係死藍屍
因為唔想啲頭髮甩落地 我次次都會行出露台梳
將髮尾拎出啲 等啲頭髮跌落街
因為唔想廚房有油 所以我通常都係烚同蒸
就算炒都落勁少油
支油成年都用唔曬
我諗我痴線過你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞