有無人屋企好撚污糟?

790 回覆
1280 Like 32 Dislike
同你一樣 番屋企第一時間洗腳洗手
換家居服 一係就直接沖涼
不過我冇鐘點 我係成家都係咁做
即係倒屎尿落sink盤?
係,佢哋有時忍唔到,用痰罐去住先,但老竇好似high撚大咗咁未等廁所嘅人出嚟就倒咗佢
一樣鐘意做家務,全屋家務我做晒
最鐘意拖地同執野
我屋企比較極端,不過都係好撚癡線,我就嚟頂唔順
講啲好嘅先:
通常都會日日掃地拖地、煮完飯會抹廚房啲油煙、每日洗衫同煲水、洗廁所近兩年就隔日先洗。

壞嘅就真係數之不盡:
廚房洗碗同抹油煙係同一塊布嚟,食飯都會放出枱抹手(我以前唔覺得有問題,細個嗰陣仲試過發脾氣拎嚟抹嘴)。兩老好鍾意儲起外賣啲木筷子,然後拎嚟煮餸同埋食嘢,無限reuse(我細個係唔知有問題,但大個就覺得好撚多菌)。
我老母仲要成日喺街執野返嚟,例如啲就快過期麵包/超市掉出嚟啲生果之類,有時仲唔知喺邊執啲全新電器返嚟但執完返嚟又唔會用,塞埋一二邊完全冇人知有啲咁嘅野,諗住拎出嚟用就屌柒我再塞返埋
有時候雪櫃啲生野/熟野係唔會拎保鮮紙包住、我試過見到佢碟底疊住另一碟野。我老豆夜晚去廁所係唔撚會沖廁,唔知佢咩野心態。
我老母又好撚迷信日日都要拜神,我係冇房嘅,同埋我張床對住廚房,日日訓緊都要聞住佢啲香/煮飯啲油煙。佢拜神啲用品又勁多,全部包晒紅色膠袋塞喺櫃頂。廚房又有佢勁多九唔搭八唔知乜撚野,全部都係罐嚟。之前試過有老鼠入屋,但係屌你老母咁撚多野點撚樣搵佢出嚟,最撚慘係我屋企廚房冇門。啫係咩呀?成間屋好似無掩雞籠比佢通屋走嗰排真係唔敢留喺屋企
跟住我家姐都係九唔搭八咖,我懷疑佢係有戀物癖咖,佢成日都買好撚多野,然後完全唔掉野。乜撚野小學手冊都唔撚掉咖,但佢已經30歲人。要佢執野呢,就乜都話有用有用,但我從來唔撚見到佢用全間屋勁多佢啲雜物,如果屋企有50個櫃桶擺野,我諗佢用左大約42-45個咖喇。仲要唔夠佢擺,放撚哂出廳呀,佢完全覺得自己冇問題嗰下先好野
同埋佢洗碗好撚hea,洗完又唔會抹返sing盤啲水,由鳩佢就算撚數。突然醒起佢連啲廢紙都唔撚會掉,冇錯係廢紙,唔撚係環保紙。留喺度唔知做乜撚野咖,然後間唔中見到佢倒啲零食喺上面食。嚇撚死我呀真係,大佬呀張紙又有墨又原子筆又鉛筆,你倒啲薯片/餅上去食做乜撚野佢啲個人衛生都幾撚差嘅,成日同我講想搬出去住,sorry!我有錢都唔會同佢搬
之前識左個男人,佢自己一個人同埋傭人住。
佢都係街鞋著入屋仲著埋入房,成個地都黑蚊蚊咁。佢次次沖完涼都會用番自己著完套衫/ 抹身毛巾黎抹廁所地,有時仲會拎黎當地氈踩...然後先拎去洗衣機度洗...

佢屋企有好多曱甴,見到就會捉晒嚟俾佢啲寵物食

最後真係頂唔順佢,無再一齊。
屌 笑撚死我 你屋企人真系好on9
上水,山區個d會用淡水沖廁,大部分人都用咸水,係根地域
可以用裙腳仔
我病左好撚耐 睇左西醫唔好 而家病撚到工都無番個幾禮拜
以為係話屋企多雜物或者好亂之類,想話我屋企都係
結果係咁
完全頂唔順⋯⋯
或者試下自己執?
因為我屋企好多雜物或污糟,我睇唔順眼就會執
好羨慕你有咁夾嘅屋企人
正常唔會,樓上亂講。
記者朋友我係你隻死臭雞
幫我報導下 我就可以比個新聞兩老同啲親戚睇
遺臭萬年
廁所水拖地 ? 唔使咁慳水費啊 ?
樓主不如問下佢哋點睇飲廁所水
如果佢哋覺得無問題
佢哋就飲下
如果唔飲就要停用廁所水拖地
我屋企都勁多曱甴,試過我𢴇屋日日由我拖地個排少左,但我返工無時間拖,屋企人就完全唔𢴇屋拖地搞到又打回原形,真係好嬲點解得我一個去做去維持,佢地完全唔介意咁

仲有我屋企人又係洗完碗就咁擺係廚房搞到勁多曱甴爬過,我老母照用返黎食飯,我會洗一洗先用但就會俾佢屌返轉頭話我係咪嫌佢洗得唔乾淨,成屋企人用依啲碗筷食飯之前頂唔順終於迫到佢地買左個消毒櫃放碗但點知我老母懶到次次洗完碗照放係廚房,我夜收無特登去睇第二朝又見到有曱甴係到爬,咁買個櫃返黎做咩

我以為我屋企已經夠極品,點知係到搵到好多同路人
自貼先,我家姐屋企。正一臭閪!
睇左做有無屋企人好污糟
可能就係有把口先咁臭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞