一句到尾!特赦, 就要特赦埋殺人強姦犯!

200 回覆
220 Like 44 Dislike
眼見啊黎智生先生搭大台編文提到

抗爭暫時停下來,是正確的,我們需要時間去沉澱,連登仔想必是有議題的,例如獨立調查警察,制止他們暴力升級,追究他們過去的殘暴行為。但另一方面,年輕人最想是「救兄弟」,特赦這議題重要,還是調查先行?我認為連登仔會選擇特赦,他們會選擇推動特赦作下一個抗爭議題,團結大家先救兄弟,才追究警暴。特赦,當然也包括特赦警察,但在恨與愛之間,連登仔會選擇愛。

全文唔放啦, 廢事販民打手話分化

公投:
恨不得食其肉寢其皮, 送三萬黑警上絞刑台
用愛與和平穿透坦克, 苟且偷生, 愧對烈士

我想講一樣野, 呢班老一輩最鍾意就是妥協, 讓步。 關鍵時候絕不可以被代表。 見到販民黎生av仁用想妥協, 想問一問被代表嘅連登仔意見

利申反販本土派, 以下屈熱狗請Block
幫手推, 同埋Share去公海, 希望收集大量評分

當你想妥協時候, 望一望
冇可能妥協
其實我覺得兩邊特赦係好事
現實就係好難入到班黑警罪
唔通要咁多手足陪葬咩

支持特赦之外獅鳥黑警
#327恆屍•

何俊仁話警暴(強姦,酷刑)係警方高層指揮問題,係歷史好常見,支持特赦前線警
https://www.youtube.com/watch?v=3iwEwxkEQk0
12:00
如果攪大台係要放過輪姦新屋嶺班女仔的黑警
我100%反對

一個都不能放過, 集體負責
但你沒得投
特赦黑狗?
一換一
3萬隻幾時換得晒
當未特赦就有呢個諗法, 佢地只會更加癲狂 btw DLLM
荃灣x小姐被綁架, 強逼口交, 四個黑警輪姦內射
所以問定你友, 企硬定點?
日日口講良知, 但是會唔會背叛死去手足
植物人, 永久殘廢, 因黑警報料而被送中手足
老實講,接唔接受係俾狗咬左嘅手足先有資格講,佢地接受嘅話其實我地d冇事嘅人冇得出聲。
但是講緊有連登仔被代表  當然手足做自私鬼, 我都無佢符
額外開放此留言 For 被捕手足比意見
寧鳴而死
留得青山
如果真係要兩邊特赦, 都要對等, 我地冇殺狗, 姦狗, 咁就冇可能特赦黑警呢兩條重罪
https://lihkg.com/thread/1760069/page/38
https://www.youtube.com/watch?v=3iwEwxkEQk0
12:00

呢次捉到正av仁
把警暴(輪姦,私刑)講成係一哥指揮差, 仲話要特赦下毒手的黑警,只郁指揮官

姐係av仁主張放生輪姦x小姐的人
都係個句兩邊特赦。
最少而家會坐個班手足冇事
同理係要所有手足都冇事
但之後一定要有一個獨立機構mon 住班狗。
或者之後再諗計清算班狗
而呢個前題係,五大訴求要回應哂
大把手足資料被送上支那, 再被失蹤點計 
一定唔可以放過佢地, 企硬再企硬
特赦埋佢哋?
得,不過佢哋要永續大灣區榮譽不得入境香港
同埋,受返我地受過嘅所有痛先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞