【八十萬人】銅鑼灣大擠塞之謎

488 回覆
1169 Like 19 Dislike
我覺得係要接受現實
對唔住,借個位宣傳一下。

[ 國際戰缐 ] 歐洲巡迴展覧團隊眾籌!
https://lihkg.com/thread/1768712/page/1
兩點到維園 等到四點未出發就走番去怡和街個邊 係個個位塞到六點
yes, 呢張準, 以我當時身在現場既觀察
呢張圖mark既時間錯就唔好再loop了.

你話7點半係咁就唔出奇.
6點鐘就一定冇可能.
Push
Push
Push
Push
Push
姐係對家整埋假圖去催眠你話少左人
睇 #420
特別係條物資人鏈係128獨有

麻煩澄清+道歉
100萬嗰次差佬唔開行,銅鑼灣塞咗好耐,所以遲
天橋checkpt。2百萬都好多無入維園。
真係好想問三點幾已經插隊果班
其實你地係咪當行幾個字就話參加左
因為後面出唔到你隊頭梗係少人啦,後面都跟唔上
其實真心用灣仔只係一段時間唔準。616 200萬都有段時間灣仔都唔多人,但夜d突然又好多。

12.9 大三罷
大人肯罷工 細路使乜衝
罷工tg: hkonstrike

又話核彈都唔割?
大家一齊反省下
真心你係銅鑼灣3點sogo附近你就知道插隊根本多過去維園。連民陣前面都勁多人,包括世界旗隊。都唔明點解行民陣車前面。
灣仔銅鑼灣逆行其實好難入到維園⋯而中途有TG group已經傳聞popo唔俾入甚至話popo入左維園,梗會嚇到一部分人唔敢隨便入。真心今日popo算唔係太干涉,無人保證佢下次唔會搞事。維園出發加popo擋路根本處理唔到超過50萬人流。唔明點解民陣唔可以源路都數,明明69 616都有天橋數。
#420 po 圖指證你幅相時間。你話朋友影,到底#420唔正確定係你朋友講大話?
其實唔覺得民陣報細數⋯⋯
成個Facebook 啲濕鳩係度屌民陣

Sogo 嗰位咁塞主要係因為記利佐治街、怡和街同埋渣甸坊啲人匯合,嗰個位又有黨鐵站不停spawn 人。

結果係,記利佐治街啲人不斷出,疏導啲人,搞到怡和街嗰啲郁都唔郁。一過左呢個位,就好順。

利申: 係怡和街塞左差唔多兩個鐘
我5:05由洛克道鵝頸橋, 行到5:20大約去到灣仔, 雖然無二百萬/流水式個幾次咁迫, 但都有80%滿, 我影在幾張相, 絕對有圖有真相, 絕不是得幾個人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞