【八十萬人】銅鑼灣大擠塞之謎

488 回覆
1169 Like 19 Dislike
個人覺得九龍30萬左右 今日有3-4倍 即100萬
我覺得今次唔同咗嘅係好多人過咗灣仔之後繼續行,所以金鐘仲好多人,其實6.9我pp 入政總塞左1粒鐘,都唔少野
https://lih.kg/1774616

入去睇下打尖個班幾咁大支野先啦,佢地比準時正常行既人既意見係:

1. 你好趕時間咩?等下啦
2. 唔鍾意就唔好再出囉

佢地咁勁,咁佢地自己繼續行落去囉,打尖嗰個反而屌其他人趕時間,開口埋口唔分化,不過屌人唔企得下就唔好黎
616真頭係嘉年華 個個都去打卡
反而堅持到12.8個啲真係唔容易
遊行只可以單行線

維園去到sogo啲人左穿右插加埋地鐵站出黎既人撞埋一齊

我就on99響東角企個幾鐘
點解咁少人講818 個人覺得今日同818差唔多 但818有170萬今日點都有100萬
Ok push
計返數,6月9人迫去到謝斐道,今次駱克道係爆左,但謝斐道無人,都係7點就收隊,但6月9去到8點幾,認左佢啦
但各位唔駛咁驚喎,今年七一都得五十幾萬(雖然已經是歷屆七一最多),到後來818冒住雨都有170萬,總有高低既
別忘了今次遊行實質上得一個星期宣傳,無辦法做到「一定要出黎」果種氣氛(很遺憾,真的有班人會偷懶,唔到呢步唔會出)
你同上面位巴打證供有出入
師兄分析得好有道理!
我喺東角塞咗一個鐘冇郁過
後來體力不支,一定要去食嘢,
食完7點零出返來,灣仔已冇乜人

以前我都係灣仔插隊,但呢半年我都盡量去維園集合先
+1
我係其中一個喺sogo門口郁唔到嘅絲打
勁餓,但唔敢飲食,怕冇得去廁所
+1
東角郁都無得郁
你話人p?咁不如你又p一張啦,好得閒咩,信你自己啦
我無話你P,我係問到到底係你朋友講大話定係420講大話,你唔直接confront 420?
有幾個人都話你時間唔正確,你唔直接回覆佢哋?佢6點影到人山人海,你地一定有一個錯。不如你直接同佢地對質正視聽。你一直回覆唔相關人士對重現事實無幫助。

利申,6點已經到金鐘。金鐘就肯定多人龍尾完全唔知。
咪乜都屈嘉年華
當日因為612大家好憤怒初次提警暴
如果哩張係時間啱嘅,你話我嗰張係假我無嘢好講,張相唔係我影,我叫朋友即時影,但佢唔會識P 圖

堅持128係同69 一樣多人嘅話,信自己信嘅
立場live 18:25
人流同我朋友張相有無差別?
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=464746984068915&id=710476795704610
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞