都唔知50蚊速剪點生存到

302 回覆
797 Like 36 Dislike
依加要70蚊啦
而家好多都加到70啦
我鍾意好短頭髪,所以對髮型冇好仔細要求,所以成日去剪。
其實有客嘅話,一個鐘做十個八個唔出奇,因為去得呢嘅地方都唔會要求好高,好多時用剪剷剷兩野,再修一修就OK
其實唔係錢問題,而係去Salon好嘥時間,有時Book咗都要等,一等就幾個字甚至成個鐘。到剪又搞一輪,閒閒地又成個鐘。連埋坐車出去剪,加埋就冇咗一個下晝。
我通常三四星期剪一次,真係冇咁好耐性次次去都要等。
仲要計租呢
同埋真係日日都咁多客?
我去開嗰間超細心
剪得耐過普通髮廊
又r水吹 又剪得唔差
有時仲派埋手信比我 關係幾好
長租仲貴過短租? 佢似係唔想你租喎
其實唔需要揀旺區, 最好係d屋邨地方開鋪
租又平, 又夠哂密集人多, d人又會貪平貪快
完全係速剪最理想的開鋪位

我屋企附近長期都要排30分鐘以上
我都想知
$50/60蚊剪一個,雖然話係10分鐘,但成日都剪成15分鐘,
生意好,1小時最多剪4個,就算無任何支出,1個人都係得$200,
比盡2個人一個舖位得$400,但係點會全日都咁多人剪,
番工番學時間無咩人流,究竟點維皮
未見過地鐵商場入面ge QB唔駛排隊
男人髮型睇你本身髮質同點gel架姐
應該係想你短租做到數就快快趣又可以加租
我去一間差唔多都係50蚊度包洗剪吹
其實好撚多人速剪
我都係去速剪
潮文feel
呢個世界總要有呢類人
有人輸先有人嬴
一開始地下果層大家樂隔離 勁唔顯眼
之後搬咗上以前味千拉麵果度 搭電梯好易見到
再之後就搬咗依家個位 大咗兩倍
大部分分店都係兩三個位 一角仔
佢就裝修到高檔嘢咁 又靚又多擺設
一星期兩次 你超級撒雅人?一嬲就生頭髮
60蚊係咪自己袋哂先
自立門戶又未必俾到信心人去
QB或多或少都係信佢個品牌多過信剪果個本身手勢
除左快剪之外,都會有頭髮護理/染頭呢d
同時都會順手賣埋頭髮護理既貨品
其實呢行最緊要有回頭客,有心機做都夠搵到兩餐
識個frd 好資整 個頭都好睇 又成日換髮型
但佢從來都係去速剪
仲要唔會指定師傅

佢話佢識叫人點剪

我都比佢搞到飛起左跟開十年既師傅 搵速剪
速剪質素參差 但不乏好師傅
有d剪得好細心 個青仲剷得靚過salon髮型師
打個和
咩區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞