都唔知50蚊速剪點生存到

302 回覆
797 Like 36 Dislike
尋日陪朋友去荃灣睇鋪,大概100呎要5~6萬蚊租,前少少就有間50蚊速剪!
當佢5萬蚊租,一個月要剪1000個先多交租仲未計人工,唔放假咁計每日最少要剪33個先夠交租,如果有一日得10個客第二日咪要做返56個客仲有人工當2萬,啫係每日再要剪多13個,加埋租要每日46個客仲未計燈油火蠟裝修成本

有無巴打做緊,知唔知點維皮?
呢D無得賺,搞手只求打個和,大家開開心心剪頭髮
洗剪吹過百蚊一個最少
黃色粒粒你好嗎
一個鐘剪六個,返十個鐘咪剪60個當佢真係有咁多個客咪做到仆街
冇賺ga 打嗰和就算
啱啱噚日無問完長租6萬,短租5萬,就係電梯位
洗錢嘅嘢識條鐵咩
洗錢開放題啦,單剪條數咁明顯
反而想知啲師傅搵緊幾錢個月
我都想知,樓上巴打話一日剪60個係咁剪無得唞又要企足全日
以我所知
有人開一間鋪 之後買樓
之後連開5間鋪 直到依家

其實好撚好搵 多數去剪既都係剷2邊依D簡單野
錢已比 幾多人係到你都要等
反而鋪頭會等得耐就走左去
唔係喎,上次經過太古城qb house見到條友好麻煩,俾幾十蚊當自己周柏豪要求多多,搞到我八卦企係度睇咗陣
有咁多客咩?
我意思係唔係自己做老細果啲
佢租位俾人對拆抽佣定點
上次經西環一條街5~6間速剪,得一間忙,咁我八卦去望下,個髮型師好好心機剪, 競爭都好大
蝕本生意無人做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞