又一城大討論區 (21)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
有無人知apply 左d campus work多數幾時先知得唔得?係咪要起碼過左份野既closing date先知?
Eap 1係咪好少人攞到B
通常都要讀埋eap2?

比呢科搞到唔知個timetable點改好
又唔早啲出grade
唔係要b+? B都ok?
我都比呢科搞到個timetable 好核突,但轉時間又麻煩
有,我個frd幾年前ee year1 gpa 得1.7 以下,轉咗去ppp過三
interview個陣記得扮死狗講到自己真係讀得好唔掂,再讀落去會quit u,求佢俾你轉過去。我個frd嗰時dse英交有4,可能係其中一個轉到過去嘅原因
通常幾日就知
利申 做過十份八份
咁即係GPA正正常常嘅就難啲轉科?
thx ching, 見有排先closing date但又見到其他工想apply, 唔想鳩下鳩下咁等咁耐最尾miss晒
btw 你會apply左1份知result先定同時apply幾份?
intro course難得去邊啊
都可以咁講,一係你要gpa差到貼地,一係你gpa過三,如果中中挺挺就難啲轉
有冇人reg左final project 點解6credits 但sem a會變excluded 0 credits
面試係咪應該講自己點解轉呢科

但係感覺會唔會冇GPA差到貼地話自己要quit u啲人咁有需要 所以比爛GPA嘅人先
因為政政嗰邊年中都收唔少爛gpa ee 仔,佢哋都知ee 係水泡科好多人都格硬入去讀搞到咁。
所以佢哋都會傾向幫啲英文唔錯嘅ee 仔轉科。
最緊要都係喺interview嗰時求情等佢哋俾機會你轉過去
你year幾先,如果轉唔到可以考慮吓re jupas
你要sure你讀夠credit,唔夠佢可能唔俾你first round
一次過apply曬有興趣嘅
有好多其實可能已經請到人無close 到個post
而且好多都要interview 同夾返工時間
所以報多幾份佢俾timeslot你先算啦
ok thank you ching
今次GPA過硬3 咁我咪實仆街
year 1
轉唔到再re jupas 就浪費多年了
英文冇4 但努力操番 (背生字 記句式)
上到嚟 越嚟越後悔自己英文失手
介唔介意問下兄師 第一次係轉咩同而家讀咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞