[莎木有四,香港必勝]莎木討論區 20

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
真實太醜惡,尤其支那,不了
就咁方向閃,佢有少少自動判定係移一移位岩岩好閃到。
係,三格血或以下閃到就成立,不過擋住閃呢個平時既技巧唔成立呢招,所以如果唔想食招就早閃好過遲閃,而且條片示範左個技巧係佢拉盡對方既攻擊距離去閃,咁就無咁易太近閃唔到食招死埋,不過遲下鬥場班人好多突進既套路,閃既風險就大d,一場閃到兩次算唔錯
涼仔嘅小宇宙
之前講過嘅戰鬥系統改變就係呢樣
「唔係鬥快撳掣,要預判攻擊」
https://twitter.com/tgametanuchikin/status/1201009385129959424?s=21

練寸拳都有女打氣咁正嘅
早知唔練住啦
呢集個戰鬥後手打法係穩陣過先手,因為對方有d招係反擊招黎,即係芭月套招未出晒佢就中途出招打返你轉頭,其實芭月都有反擊招就係L2擋住出既組合招,但如果你用步法令佢一套招落空,佢就有段段短時間回守唔到,你就可以打自己套路,最高難度用步法去打係好過一攻一守咁打
所以之前有評論話個戰鬥,係你升完攻同血下再9打既系統,係過早判斷,我承認我玩頭幾場都有呢個錯覺,但依家去睇打得好要既技巧係不下於12集,不過邊個好玩d呢個睇法就好個人
真係要研究個運招同對手打法囉
好嘈 我寧願嗚嗚哈哈 哈哈
打得好係咪可以贏到藍帝先
從整game角度去睇,我覺得多數製作人會用npc去帶入一個新系統,尤其好多人帶住以前個戰鬥形式去重摸呢一集,我覺得鳳大師係最好人選,因為佢既戲份係低於預期,但一開始係武館打輸,黃虎同你講係修練唔夠,咁10個玩家10個都會解讀係個lv唔夠,跟住就走去升,然後用狂攻換血式打法去睇呢個戰鬥系統,有時係隻game表達上做得唔太夠,鈴木有心機創新個戰鬥,但可能真係無多出資源令玩家去認識新系統,一來你唔踢館既話本身打鬥唔多,相信唔少人爆機都唔知個絕地閃身系統,呢d對隻game觀感咁正面既野,一般製作人唔會整到咁隱藏
我感覺上芭月學埋猛虎硬爬山都唔夠報仇
結局可能係儲錢買支槍
功夫再好都敵唔過洋槍
希望遲啲出攻略本,到時應該會多啲人知
同佢去第度玩寸拳
熱門受歡迎先會出攻略
幾時出DLC呀
你都科咗百幾蚊嗰個?
出咗先課
epic$8.9us
epic
課咗先。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞