[莎木有四,香港必勝]莎木討論區 20

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
個人覺得中文版本寫得靚D

未玩3之前,我對呢首歌謠既背景有d憧憬,希望係隻game入面會講下,幾時傳落黎?個出處係邊?村民點解讀?而且呢個都係核心故事黎,唔駛一定整cutscene,可以對話表達,呢d就係劇本寫得好唔好既問題,唔關夠唔夠錢事
係噃,第三集都無咩再講同主線有咩關係,其實有好大空間去發展故事。而唔係將白鹿個flow搬到鳥舞
新年快樂,光復香港,時代革命,莎木有四,黑警猝死
新年快樂
願榮光歸香港

新一年新上路
想慢慢享受遊戲內容,有咩實用攻略介紹呀?
我想盡量玩曬每一個細節
唔想睇youtube 去玩覺得好煩
慢慢享受就唔好睇攻略了
賣咗個幾月仲係DAY1 edition
洗手洗手洗手勿學支那人鈴莎花食野味
白鹿鳥舞呢啲肯定重災,要隔離成個白鹿,莎花仲成日掂野味,仲傳埋過去畀鳥舞
day1有咩問題
我前幾日先買炸
你無問題,係隻game喺香港銷量有問題
又黎多隻限定版
等kickstarter個堆野送到黎就可以黎個全家幅
(唔知要等幾耐
呢隻有乜特別嘢?
一本畫冊, 原本104頁, 後尾加碼到唔知幾多頁
4 張Post Card
一張有篇號既證書
限量2500隻
其實內容唔太吸引, 但算了等左咁多年
成本可以慳可能係配音, 個個NPC都要配, 需然有啲應該重複同一個配音員, 但其實資金唔多如果選擇CUT咁啲, 冇乜所謂嘅, 留番重要人物同事件先有配音已經夠
另外有啲過場動畫都可以CUT啦, 例如莎木間屋上樓梯除鞋都要整段過場好無謂, 練功前都要整兩次過場唔知為乜, 上床瞓覺呢啲睇幾次已經厭, 我唔知大家點睇, 我只想快快SKIP走佢
*莎花間屋
過場可以撳掣skip就最好,配音個人認為一定要有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞