[莎木有四,香港必勝]莎木討論區 20

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
原來藍帝、栗田士郎、馳浩司、三橋五郎、第二集條人妖同一個聲優
又第1到3集都覺得
最撚型個招係tornado kick
功夫打鬥場面確好型. 又有中文名. 好有霸氣.
鬼佬整唔到呢類GAME. .
3代 故事真係一般 .....
如果係日本城鎮, 我諗整得重靚. 
桂林, 整得麻麻地 ...
風火連塵腳
岩岩爆完機 覺得故事既敗筆就係太多劇情殺 其他都好莎木 同埋呢代好似冇之前果2代咁 qte失敗會有bad ending

打鬥場面d功夫真係好型 不過少左投技都係差咁少少 同埋2代紅秀瑛臨尾教果招都冇左
機已爆
今集識新朋友,巫女,功夫肥佬。。 好似冇乜感情, 冇咩難忘劇情。

酒店打電話 以前 1,2 集識好多朋友。。。。
劇本唔掂 主要內容好少。
今集 其實得1,2件事做,好長氣 , 今集為一件事走來走去太多次。。

汽水機, 買汽水整得冇咁細緻。
冇過場動畫撳出嚟。
冇白沙村 即係 福建土樓做背景條村。
見佢下次直接上長城。
其中一個update講 白沙變左最後個古堡
人妖同爛爹
https://youtu.be/wUugRkf4_qg?t=1145
原來可以用兩招去屈機, 打極難 黃龍都掂
實體終於運到香港
好想睇達哥開台玩3瘋狂扮女人聲
一直觀察
以咁嘅製作時間,劇本係咪唔合格?定其實大部份時間搞內容only?
故事睇落係交代背景多,要有進展應該要等下集
涼嘅配音是否同一人?把聲似
如果背景係日本重正. 建築細節應該好過名店街. .
起碼整到 人中之龍 . 果種沖繩 世界通商店街. 鄉村街道 正好多.
大陸景 好多紅燈籠.  建築物又老士. . 冇按照實景參考.. 日本起碼真實好多. 前作請咗個建築師設計. .
下集重要係大陸........
呢代真係做得幾差

以前玩1,2代玩到最後都會有少少感動,但今集啲劇情好格硬黎
到最後又突然好似復仇者聯盟咁幫主角,都唔知做嘜勁
根本角色之間既劇情就唔夠

最on9就係果個打鬥劇情
呢代得兩個細Boss,一個白鹿一個鳥舞,兩個都要被劇情殺
佢老味我練功練左成日,十段都打得贏都係輸
到最後破門入屋諗住可以打四大天王,結果又劇情 唉
同一個人 佢都由靚仔變咗肥佬
未打到嘅都俾你劇透晒
已經美化咗大陸,啲乞兒都會求人做嘢仲叫人買嘢等佢有錢食飯,唔係直接圍住你搶
竟然香港都有劫錢黨 敲詐阿叔喺桂林竟然一個騙子都冇
最後玩 QTE  估唔到. .
可能唔夠時間整.
老虎機,  射的 , 都係未整好, 得個睇.
花開路 . 食燒鵝都冇得食. 得個睇.
扭蛋 都係實物縮小化 . 臉譜, 掛畫.
地圖有段路唔比跑 , 為咗 LOAD 地圖. ..
白鹿村 , 好少 QTE .  .好少劇情.
冇得坐艇仔遊漓江...
應該d錢去哂整畫面度,畫面今集都算唔錯。
主線劇情其實今集都好短下,所以覺得好空洞 。
明明已經有劇本,定今集嘅錢淨係去到呢到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞