有冇人想讀law或者學做翻譯?

142 回覆
182 Like 3 Dislike
有。你都留個contact,等想認識你嗰行嘅後生仔女可以揾你。
歡迎,我覺得香港現時教翻譯嘅大學最大嘅問題,就係唔教CAT。請Telegram揾我。
我TG @beefball2019 。我介紹第二位肯教IELTS嘅師傅你識。
歡迎
TG @beefball2019
歡迎
歡迎
我refer你跟第二個師傅學
歡迎
讀law都有好多科。讀政治對某啲科,例如Constitutional Law、Public Law有幫助。
係,所以我想淨係教識黃絲,由得啲藍絲唔識嘢。
呢方面唔熟,幫你唔到。
我同意今日嘅香港法治已死,但我覺得點都要做啲嘢,先對得住下一代,對得住已經付出咗好多嘅義士。
視乎成因,如果係因為人一藍而腦殘,就唔收。
同意。無補充。
人人讀LLB嗰個階段,都係讀到仆街咁嘅
都未至於完全無望,但要比錢比時間,讀返其他課程先接到上去
要諗定先,廢事到時冇準備
教育部國教署「Cool English英語線上學習平臺」高中職計畫正式開跑,歷經一年多來辛苦課程建置與網站開發,目前平臺課程依照能力指標分為九大類,分別為聽力、口說、閱讀、寫作與翻譯、字彙、文法、歷屆試題、遊戲及各版課本補充包。普通高中目前有36區課程,技術高中則有38區課程。內容涵蓋面為全國最多最廣。24小時提供優質服務,完全免費。任何老師,學生均可註冊使用。
網路時代,英語學習不再只是在教室裡進行。下課後,學生可以輕鬆獲得有用的學習素材及工具。再也無需擔心沒有優質學習內容和工具。當科技與英語學習結合,學生隨時隨地都可以透過網路學習。除了上述的課程,平臺還有更多豐富的資源。未來除了持續更新教材內容、新增課本補充包,也預計提供、英文面試、自傳寫作等升學相關資源,為學生提供銜接高等教育的準備。平臺網址:https://www.coolenglish.edu.tw

台灣資源豐富,大家啱使攞去
巴打我想學電腦(programming)
我本身會計師 都想讀下law 幫手足
有得唔駛錢學嘢,唔好浪費
TG beefball2019 ,之後再俾電腦師傅個TG你
TG beefball2019 同你介紹law嘅進修path,最好你都開班授下徒教會計
可唔可以講下有咩途徑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞