韓國電影集中討論區 (10)

1001 回覆
22 Like 11 Dislike
今屆有40% 外國評審
韓國愛情劇太多拉低晒,signal 冇咩愛情既刻唔同晒
唔拍愛情劇養唔起咁大個偶像市場
冇辦法要做大個市場先有資源拍其它片唔可以單一
所以你會發現韓國電影圈係好唔同,佢會拍愛情片但只係佔少數,更多嘅係黑幫警匪戰爭呢啲男人戲(3/4個男主加0/1個花瓶),亦都係佢地最拿手嘅題材,但咁樣係好唔健全,永遠都係一式一樣嘅作品,睇得多就會膩,好彩呢幾年女人戲多返啲但依然不足,呢種情況喺日本同歐美係唔存在(好似係)
呢下咪parasite特色 藝術同商業balance得好好 兩邊都中意
諗起金相慶都幾慘,殺人回憶啲人淨係記得宋康昊同奉俊昊,冇乜人提佢雖然佢個角色係幾典型正義幹探...
【李荷妮刪圖道歉】李荷妮和孔孝真在ins上傳與《寄生蟲》劇組的合照,遭到韓國網民的無端攻擊,其中李荷妮更是刪掉參加慶功宴的圖片並致歉:「假如有人看了我祝賀前輩和同僚們的照片後覺得不便或不快,真的很抱歉,我只是想將我個人激動的心情與在韓國的人分享。」
對此,《寄生蟲》方面的關係者接受韓媒獨家採訪表示:李荷妮和孔孝真跟李善均一起出演過電視劇《PASTA》,而孔孝真又和李姃垠一起出演過《山茶花開時》,在異國他鄉見面彼此更是開心,李荷妮和孔孝真向寄生蟲送上祝賀,氛圍非常好。
韓國網民好on9...
其實攻擊啲乜
應該話佢地唔係劇組又走去叨人地光之類...
[韓國大邱將建造奉俊昊街]11日,據韓媒報道,為紀念《寄生蟲》獲得奧斯卡四冠王,奉俊昊出生並長大的韓國大邱南區近日收到了網友關於「應該建造‘奉俊昊街’」 的提案。對此,南區廳表示將建造內容多樣的「奉俊昊街」,預計將會成為觀光名跡。 ​​​

痴撚咗線
梗係 有得玩順時針=,=
奉俊吴同宋康昊之前係咪入過政府黑名單
push
咁都有得鬧?班撚頭真心癡撚線

https://kmd-online.herokuapp.com/

聽返光明頂 2020-2-10 我覺得鮑sir對上流寄生族評論講中point
不得了,今次自己剪埋片
https://www.berlinale.de/en/programme/programme/detail.html?film_id=202011933

段clip好正,風格愈趨簡約
謎底終於解開
奉:下次比個社長你做
宋康昊:
咦 原來有clip 冇留意tim
我淨係度緊個press screening planning
《正直的候選人》惡搞版poster

呢張好正
冇衝擊唔代表唔係好戲
老母經常畀人underrate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞