警員晚上在理大外圍開咪:「我收工去深圳食海底撈,你哋就繼續喺度食生命麵包......通常基層拾荒者老人家食」

444 回覆
162 Like 395 Dislike
食晒成個元素周期表仲咁自豪
班冚家產索咁撚多tg都飽啦,加埋上去食元素表死得仲快
二噁英 + 垃圾化學品 下世小心啲
有ot先叫食得豪d,以前屎都無得食
大陸公安即係大陸公安,以為海底撈好巴閉
去深圳食海底撈?
點解依家黑警好窮㗎?喺香港食好啲都負擔唔起?

毅進仔食海底撈版地溝油
知唔知點解你要上深圳呀

寧願係香港食隔夜麵包都唔想係深圳食海底撈
dining...
下?我早餐都食緊生命面包喎
真係好悲哀 已經被洗腦成咁 想像到佢既人生一直活係錯既事情入面就覺得好慘
唔講以為海底撈同福臨門同級
達克效應(英語:Dunning-Kruger effect),是一種認知偏差,能力欠缺的人有一種虛幻的自我優越感,錯誤地認為自己比真實情況更加優秀。簡言之即:庸人容易因欠缺自知之明而自我膨脹。 Dunning和Kruger將其歸咎於元認知上的缺陷,能力欠缺的人無法認識到自身的無能,不能準確評估自身的能力。他們的研究還表明,反之,非常能幹的人會低估自己的能力,錯誤地假定他們自己能夠很容易完成的任務,別人也能夠很容易地完成。[1]康奈爾大學的David Dunning和Justin Kruger於1999年首次在實驗中觀測到此認識偏差。 Dunning和Kruger通過對人們閱讀、駕駛、下棋或打網球等各種技能的研究發現:

1. 能力差的人通常會高估自己的技能水準;
2. 能力差的人不能正確認識到其他真正有此技能的人的水準;
3. 能力差的人無法認知且正視自身的不足,及其不足之極端程度;
4. 如果能力差的人能夠經過恰當訓練大幅度提高能力水準,他們最終會認知到且能承認他們之前的無能程度。

Dunning和Kruger認為這種效應是由於能力欠缺者的內在錯覺和能幹者對外界的錯誤認知:「無能者的錯誤標度源自於對自我的錯誤認知,而極有才能者的錯誤標度源自於對他人的錯誤認知。」
香港嘉頓麵包>>>支那海底元素表
講完
證明班垃圾成套價值觀都係支那
根本海底撈係狗都唔食既嘢
大大聲同人講自己成日返深圳叫雞
唔洗下世。今世都有排受
該警員稱,這幾個月發現香港受過多年免費教育的人,智商、分析、邏輯能力比沒受過教育的人更低,指董先生已承認教育政策失敗,教咗一班咁嘅人出嚟,「自己懾高枕頭再諗一諗啦」。警員又叫留守者,接觸多些外邊人的想法、擴闊自己眼光、睇他人文章,「你會發現,原來你係錯得好緊要」。「你哋真係喺度發緊夢架,我話你聽,呢個夢好快醒,你哋全部要承擔之前錯誤所帶來嘅惡果」。

屌...依班垃圾就真係要接觸多些外邊人的想法、擴闊自己眼光啦。睇班撚樣都係番得大陸多同成撚日睇大陸文章搞到咁撚弱智。
葡萄撚
冇書讀果d狗 會話讀完書果d人係酸
果然係同佢前阿姐葡萄淑儀同一個垃圾系種
唔葡萄做唔撚到呢d葡萄職業
開個新職業名比你地 葡萄師
反深圳叫雞就叫雞啦 海底勞香港冇得食 定唔敢係香港出街食 驚俾打?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞