警員晚上在理大外圍開咪:「我收工去深圳食海底撈,你哋就繼續喺度食生命麵包......通常基層拾荒者老人家食」

444 回覆
162 Like 395 Dislike
// 警員晚上在理大外圍開咪,向留守校園的人說:「我真係覺得你哋好垃圾,做又做唔掂、做又做唔好。我睇你哋唔起呀,唔係因為我同你政見、立場唔同,係因為你哋做人冇原則、冇底線、冇承擔、冇責任感,同埋冇腦啊。」

該警員稱,這幾個月發現香港受過多年免費教育的人,智商、分析、邏輯能力比沒受過教育的人更低,指董先生已承認教育政策失敗,教咗一班咁嘅人出嚟,「自己懾高枕頭再諗一諗啦」。警員又叫留守者,接觸多些外邊人的想法、擴闊自己眼光、睇他人文章,「你會發現,原來你係錯得好緊要」。「你哋真係喺度發緊夢架,我話你聽,呢個夢好快醒,你哋全部要承擔之前錯誤所帶來嘅惡果」。

警員又提及留守者要食「冰冰冷冷的生命麵包」,但警察收工後可以到深圳食海底撈、可以飲冰凍啤酒,「而你哋就繼續喺度食生命麵包......通常基層拾荒者老人家食,我覺得好可憐。」//

資料來源:眾新聞

有種責任 👇🏻請追蹤/follow👇🏻
FB:https://www.facebook.com/HKOneResp/
IG:https://www.instagram.com/hkoneresp/

#香港 #香港加油 #hongkong #五大訴求缺一不可 #光復香港時代革命 #香港人 #fightforfreedom #standwithhongkong #文宣 #有種責任
未玩過ocamp咪唔洗食生命麵包囉毅進仔
食海底撈都要拎出來打飛機
戇鳩 食埋啲狗屎垃圾都可以拎黎打飛機
海底撈留撚返比你慢慢食啦
咁都打到飛機
一句食撚死你收佢皮啦
海底撈:(🤦🏻‍♂️。。。)
讀唔成書要入毅進仲做埋狗兼且覺得好威
大學生又真係好難理解呢d 低端人口嘅思想
返深圳食元素周期表
當自己去巴黎食米芝蓮
黑警守到痴左線
食個垃圾撈打飛機
元素表都攞嚟講

差佬真係好低汁
海底撈唔好食到食物中毒
其實班狗係咪已經痴咗線啦?!智商已經夠低,仲要黐埋線
冇讀書既人話人冇腦
海底撈
警犬想同人講世界都係牢獄,出黎都一樣係食屎咩
牙蛇識食,食海底撈
以為食咩fine done, 笑撚死,食支那撈,我去食法國菜啦,on9仔,你吸取原素啦,我覺得你哋黑鼠好可憐,仲以為自己好勁,無見識,比人笑。
我仲以為前半段說話係d人對班狗講
食魚子醬就話姐 海底撈
Fine dinning
食地溝油
發晦氣呀,飲埋垃圾喜茶呀
我收工去鋸扒,狗狗食元素週期表
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞