[電動滑板車]討論POST 2.0

1001 回覆
14 Like 6 Dislike
你鎖尾轆呀?咁都偷到即係有心偷你, 好難追
我鎖中間條柱
咁就碌柒啦
一甩個龍頭就成架走啦
點可以甩到?
雖然我都諗過可能個鎖圍得唔夠緊
4粒螺絲, 拆咗個手抦, 個鎖就自由咁推到出黎...
下,呢啲真係老手先識wo
下?你買車嗰陣都係咁砌
不過分分鐘拆都唔使,格硬拉大個鎖架車都夠出到嚟,個手柄又唔係闊
我架車二手架,買嗰陣已經成部
有冇車係要車匙或者密碼先開到?
收皮啦,單車都可以炒死人啦,到時係咪又要抵制單車呀

我覺得自己越揸越好喎
定係買呢種電動單車好?
會唔會仲難平衡?
可以扮踩,無咁易畀黑警捉
大把
例如?
三千零蚊嘅有冇?
算啦,勸就勸咗,唔聽都冇計,自己睇路
有密碼/車匙都冇用,咪成部拎返去慢慢搞囉,買個袋跟身好啲。es2重心係龍頭,你又唔揸得快,又實心胎,仲要電brake,新手係容易仆街啲。可以睇下其他車款。
我做FOODPANDA,架車係用黎搵食,
成日都要泊街架,通常取餐/派餐都要泊一陣
係今次等得耐瀨咗野
諗過啦,屋企無位擺
成晚泊街仲易畀人偷
UBGO
HAODI
DTT
有車牌捉到係咪會扣分?
10分
你都係老老實實鎖碌啦,換車有碟煞就鎖碟,你咁鎖真係再安全嘅車都唔得,電單車都有人成部拎走啦,可況係滑板車。攞嚟搵食車真係一係電動單車,一係大啲嘅板車,你板車新手又載住嘢,架車本身design就冇咁好。
見你話踩得十幾KPH,本身同單車一樣新手都係要多啲動力快少少先易平衡,新手都係會用大量龍頭移動去增加前碌接觸地面面積,要搵個安全啲嘅地方練下。最好唔好咁快做搵食車,慢慢試下,有碟煞鼓煞、充氣胎嘅車可能對新手安全感好啲,起碼路面狀況影響低啲,有路安全感煞車都快啲,當然呢啲車會比es2大少少,多數細車先電brake配實心胎。唔會話唔會學唔精嘅,睇幾耐架姐同埋咩方式,單車有啲人用輔助碌幫嚟慢慢克服,有啲人選擇仆多幾街嚟試,有啲人會用落斜加速度嚟學,鬼仔鬼妹就用無腳踏車滑行嚟學,各有各方式,搵到適合自己嘅方式就會容易掌握啲。
新手試玩 代步入手邊架好?
求推介

筆直: 2-3k
體重: 60kg
距離: 20km up
速度: ~30km/h

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞