[電動滑板車]討論POST 2.0

1001 回覆
14 Like 6 Dislike
始創A1信唔信得過
都係直接啲問 始創邊間信得過
自己買淘最實際(es2, es4除外)

新手伸手揀車登記表:一題只可選一個答案
1:budget幾多(2000內既JJ/3000-4000到既JJ/5000-8000既JJ/我好撚有錢SOR)
2:行幾遠(10KM內/20KM內/40KM以上)
3:想幾快(無所謂/越快越好)
4:你幾重(60左右/80左右/100左右)
5:車想幾重(10-20KG/20-40KG/40-70KG)
6. 多唔多上落斜(多呀仲好撚長/地球係平既)
7. 有冇大小長度限制(越細越好,屋企廚房6000呎)
8.避震需求(我係貓王/無所謂/好有所謂)

TIPS:
上斜有幾斜?
#斜度量度apps (用app度埋幾斜最好)

驚唔夠電?
開GOOGLE計下距離

我地就可以幫到你揀車
Sorry 講漏左 我係想買ES4
唔該晒
呢度點都唔夠FB Group班生命戰士, 成日開post話飛到80,90, 架車又改到成間流動Disco咁, 以為好撚型
你唔係覺得捉人係因為而個post啊
係因為死左人姐
而排咪要捉幾件交差
唉,依家日日都捉一兩件
尋日深水埗又一單
好想出車啊
有咩?
我唔見有新聞講的...
買大陸牌子既 就免了
有中國零件好難避免
但直頭中國牌子
其實一日都係捉一件,唔洗咁驚wo
我都係飛50炸
睇下你幾撚可憐,玩又要驚,驚就咪撚玩啦
90% made in china
你想買鬼佬野推薦 inkoim, Dualtron, speedway
未玩過,我諗都差唔多
加多個speedual
呢個大陸牌子喎
DT出
are you sure
我1212聽你推薦買咗架KOON V3, 集運嚟到睇下點狀況先。不過都係只敢玩深夜SCOOT返公司用
呢排嚴打,夜晚玩
唔洗咁為人著想,顧掂自己先啦
無人想炒車死,下個post我會加強安全意識提醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞