理大報警個3條懞撚,知唔知自己做緊乜柒呀?

280 回覆
1615 Like 84 Dislike
why not both
你事後講就輕鬆啦
如果真係有危險 又無人救到佢哋 條命你賠啊?
冷氣軍師就收皮
知唔知裡面心理壓力幾大呀
被困幾日呀
仲要不斷被大量資訊沖昏個腦
你要睇下佢係跟向下fall行定係逆行,如果係跟fall 係證明到A點係來自B點
咁都有得屌,前線唔灰就奇
不分化不割蓆原來只係口號
一出事就狂屌狂割
人地上前線搏命,你就冷氣軍師事後諸葛亮?
人唔笑狗都吠
呢到成班撚屌講到咁輕鬆已經反映左個問題
上得連登大部分都冷氣軍師
成條Box有九廿幾個入口位,你點證明到我一定係某個位入去?
上帝視角
頭個批唔係成功走到咩?
比人捉個批係方法黃左 仲用渠走
先比人捉 個次序唔係咁咩?
肯撚定
因為得一條主渠夠位行人,其他果啲2,300可以無視
當如果渠裏面啲手足真係死咗嘅話
佢地3個就係唯一知道有手足死咗喺條渠到嘅人
佢地一直喺渠邊等咗2個鐘
我諗佢地心情都唔會好得去邊
如果當初佢地選擇唔報消防 最後發覺渠裏面啲人真係死咗嘅話
佢地就會覺得自己害咗嗰十幾條人命
心情絕對唔會比依家好受
而家好多popo喺尖東漆咸道南。永安廣場,香格里拉果度封咗
講就易
落到去幽閉空間
又黑又臭又窄又透唔到氣
如果行到一半feel到水位升緊真係崩潰都唔出奇..
你唔屌柒班狗用違反國際人道標準方式封鎖校園
仲咁撚得閒blame the victims!?
唉 唔好賣手足 相信手足啦
有cam都唔一定會有人查
過咗幾個月會自動覆蓋

依家揚左班曱甴一定即刻check cam
任何一個理性嘅人都知道
如果喺雨水渠入面遇險
一分鐘就會死㗎喇
根本唔存在救人問題
驚佢三個唔死, 等d 黑警落去浸撚死佢地麻
下水道唔識路,當然搵人探路拉繩.
搵到路先返去,潮退之時先一班跟繩走人.
如果夏天就好危險,但秋天而天文有晒資料.
對準潮漲剛完先走,大把時間沿路走.
不過依家警方應該放左D監測器下道中.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞