理大報警個3條懞撚,知唔知自己做緊乜柒呀?

280 回覆
1615 Like 84 Dislike
唔駛講呢d,香港依家唔理架嗱
唔好受都唔可以做傻事
落渠,講就易,邊有人敢做
賭命咁落去博仲要俾人起尾注先吹脹
咪係囉,報警有咩用意? 死有全屍呀?
一日都係話人冷氣軍師,連少少有營養既討論都俾唔到。笑死人
所以咪話唔會有太多人咁做囉
敢博命仲要俾人起尾注,點撚玩呀?
我一定唔會鬧囉
我最屌黑警,唔會好似你班柒頭咁,第一時間就搵自己友黎笑
唔係智障就係賤種喇
要死都係死叫人守poly果班千千萬萬個連登仔
拿曬圖,拿你老母
push

首先,學生們如果是無辜的,就不要自首,因為只有罪犯才會自首!

除非已確認犯了嚴重紀律問題被大學紀律委員會開會正式開除校籍,否則已交了學費的正常學生有權留在學校。因為大學已收了學生的學費,所以就算校長亦無權趕學生走。

現時尖東商業區街頭企咗好多黑警甴,等班外面班黑警甴散咗先走啦,佢地冇可能永遠企在那裡阻住尖東商廈/酒店/商場嘅人返工和開舖,學生們暫時留在理大校內最安全。不要冒險出逃!

學生可先在 圖書館、課室、飯堂等 溫書和休息,如果黑警甴真係夠膽漠視國際譴責攻入校園,上到法庭都大把抗辯理由話係無辜,告你地唔入的,總好過現在就貿貿然衝出去被狗拉。身處理大的校外人員萬一被捕時可辯解話昨天入去理大搵朋友但無辜被困。

下星期理工大學周邊應該會通返車可以行人了,到時黑警甴封路駐守嘅數目會大減。
留守嘅同學們在裡面最多住到過埋農曆年,我唔信理工大學下年一月底過完農曆年仲唔開學!

港共現在怕國際譴責連強攻入去理工大學都唔敢,更加唔敢餓死人,所以如果唔夠嘢食就提前一個星期前向外舉牌話入面唔夠糧食,要黑警俾醫護或記者帶糧食入去。
如果裡面餓死人或發生其他人道災難嘅話,柒婆就肯定要被國際通緝拉上國際法庭審判了,除非佢想成世留喺大灣區唔出去。
首先歌三條懞撚係仆街黎
以為係幫緊手足
幫到由污水渠走番轉頭既人
但其實係令到其他人用唔撚度令個方法走人

由井走佬 係一個幾好既方法黎
但唔該都要由清水水井走 冇落雨 基本上唔會有事
開污水井走佬係戇鳩嘅 入面大量有害氣體
再加上由中位走去低位 浸到條頸位 令到成50幾位手足有低溫症
撚mean
唔係走甩左咩
你都on9
佢地點知人地唔係順利逃走左
等左兩個鐘點解唔係成功離開而係出左事
根本就豬隊友
呢d人真係番屋企訓覺睇直播算
累人累物
可能係傾好幾耐無消息就報消防呢
係咪仲留守的人最好hold住? 係咪已經無逃生路線啦?
好似話仲有百幾人未走......
有心討論都可心態態好啲嘅
唔係下下屌人老母你就啱曬架嘛?????
之前又話成功走甩?
Lm
唔係話走到嗰啲走咗先報?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞