科大討論區(31)- 重啟黎明

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
有冇人sosc1980 大家一齊貼下題
classviva死咗
LIFS又多野睇又爛龜
好多LIFS course剩係識讀ppt又唔比問題做下
尤其Benfield 簡直係Sci deparment既毒瘤

次次踩mean都係得C+ 讀到好唔開心
反觀其他科既grade正正常常
An chem mid term同final 過mean就有B

Year 1揀major既咪揀LIFS
真係比狗讀
lifs 學生表示下個sem 要讀cell bio今個sem先比org chem折磨完都唔明點解我有fd yr1讀cell bio仲可以a range
Single bell single bell single all the way
過來人表示,之後你會發現其實Benfield算教得唔錯,佢真係教書,
其他嘅食notes就OK,你肯死背應該至少保到B

利申:已grad,yr1 & 2 全部LIFS都係C range,到yr 3 後搵到讀書方法大部份都係A range
我cell bio 當年都有A- 唔算爛wor

成個chem department 都係閪人 教書又唔掂 英文又差

唔係我都唔會轉major
我大部份lifs course都A range 最差都B+ wor
我覺得阿lin 同華雄都唔錯williams 同李曉原嗰type我就不了
但lifs 始終都係science school 收生最多嘅major,咁係咪1/3 SSCI 學生都係狗另外JS5100今年拆咗做兩個programme,唔知下年lifs 又收幾多人
真 華雄唔叫閪人吧
佢咁好人
除咗佢之外冇個正常

成班大陸垃圾搞到break down
屌你老母垃圾科大用垃圾system 收垃圾大陸狗
由琴晚到依家都仲未入到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞