CA/ACO招聘/賽後(111)諗唔到咩標題,總之我屌鳩LL YIP

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
做aco時已3字?
一定要轉位刷report啦不過頭幾年report好似唔睇
Cs 位又點睇?唔係counter 但要出信個d
1.做左6年都唔同我做posting,我同期都做晒posting後,我email畀負責posting果個EO話如果一年內都唔同我做posting我就投訴,結果半年後佢先調我。
2.一定啦,你自己求內部調位,最少有討價還價能力,要求想career posting,調出去只會跟番你上個位做乜而派番相同工種。
Yes
5年內全A,或者近4年全部A加1B, C根本上已經等於唔掂
老細一直畀B你,你要出聲詐形啦,佢唔肯畀A或者講唔到原因畀A,你要搵佢老細投訴,呢幾年CSB好在意升級既投訴,我亦親眼見有人因為投訴試過改到report轉A,甚至係原本無得升CO,都投訴完都第二年畀番。
CS位當G,做投訴當P架
講多少少,大家3年過bar,然後做多5年就8年入zone第一條件達成,如果由過bar開始一直收A仔,同埋第5/6年轉到位有督導下屬,第8年升真係可以做到,當然呢個係我既諗法,係咪真就未見過啦,最快新制都係9年升
兩年直接督導就得,無話過8年內要邊段時間
無乜人調位,得兩個原因,一係部門內文職唔多,細部門就會發生,成個部門得百零人,文職數埋都係幾十,左調定右調?
第二就係負責做調位條友偷懶,如果一個部門有千零人,文職有二三百以上,一般6-8年做調位絕對唔係難事。
上面兩種情況都要同老細出聲架,如果真係內部調唔到,就只可以轉去出面。
請問乜事呢?方法大把啦,但睇下對方係邊個而做
Sor 新豬唔多識

我仲以為G 係gr P係pr
做General Admin其實好煩,大部門都還好,分信/Filing/外判/水電煤/清潔/WMII分配/人事調動/倉務/搬寫字樓等等,一種可以一隊人管,細部門就
做P好多請人升降申請乜乜物物,上面都有個EOI睇下,有乜事都仲有得搵人問
依d粗重野等我嚟啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞