[正視聽] 上水冇裝修錯藥房 支那老闆扮黃呃錢咋

593 回覆
721 Like 59 Dislike
而一刻我發表意見, 係因為我睇完樓主fc 完既理據
都搵唔到合理原因去裝修藥房

你覺得咩情況先可以裝修? 用火魔法?
唔係有共識中資/ 美心先可以咩
係既話, 除非你fc 到佢係中資/ 美心啦
如果唔係, 都難以合理化件事

我相信大家熱烈討論都係唔想呢種風氣蔓延

不割蓆唔代表前線做乜都岩
不割蓆, 係唔會因為手足做錯, 而區分開佢為另一班人
大家一樣都仲係手足, 想呢場運動贏
前線做錯時候, 我地要改, 用文宣補救(唔係用fake news spin)

被殺位手足我自己有關注有追post
但你唔可以話少人討論被殺手足, 而由得呢個風氣繼續咁
推,睇日期做人,正視聽
你唔好on 9 啦
黃店? 姐係我焗你食屎,但我撐你,我係好人?
上水走水貨都有同路人
睇嚟黑社會真係有愛國愛港
利伸:住上水幾十年,支那人無一個係無辜的
上水冇一間藥房是無辜的
好多戈唔記得蝗店=/=黃店
我欣賞佢屌鳩689果段野
賠錢比水貨鋪?
你地有冇搞撚錯左d咩?
咁洗唔洗賠錢比中銀黨鐵呀 d前線員工黃嫁
on9
咁唔差在同中銀 黨鐵道歉啦?

呢度啲小朋友唔知光復上水搞左咁多次
個別例子 藍舖裝修錯咪裝修錯囉 咩叫難以合理化
賠錢道歉嗰啲傻撚左個腦呀
藍絲無一個係無辜 又唔係間間藍鋪都係咁燒
唔知你哋係咁發大件事 又唔係比改善方法咁做乜囉

我覺得亂用火冇問題我就唔會打咁大篇文出嚟啦
你其他point同我篇文有咩分別啫

唔係我講 事實係少人討論
熱門兩三個上水藥房 都冇一個係討論手足
合理化
你做野唔合理邊有人支持你呀
你好似黑警無差別攻擊咁死硬啦
裝修錯仲咁大聲無所謂咁
咩叫又唔係間間藍鋪係咁燒
要有底線呀 明唔明

你篇文話唔係做岩既野就贏
但我想講嘅係你做左錯嘅嘢就有機會導致輸
因為我地打緊既係輿論戰, 唔好以為一早歸哂邊就乜都做得

你有講到做錯會唔割, 但要改善
但唔見你文中提及手足要有底線

你文中叔一燒例子前傳係點都好
勇武都唔應該火燒
根本幾多文宣都解釋唔到你要對一個0 gear 既人兜頭用火魔
有無諗過叔一燒真係即場自焚死左對場運動有幾大

以我所知琴日係有手足post 上熱門, 我都係個到睇左cctv

我原先想講既係
唔可以因為手足都無人關注, 就覺得大家咁關心裝唔裝修錯有咩問題
係底線既問題
當然兩樣野都值得大家關心

香港人一部份係因為善忘
一部份係習慣
一部份係潛意識保護自己, 基於無方法去制裁不公義
我只可以話, 香港人要爭氣, 保持憤怒同時又要冷靜, 唔可以慣
x2
電光火石之間
咁咪要裝修埋啲地產商?
Posh
痴線咩
如果係黃嘅俾人燒咗舖做乜走上微博講嘢
仲要光頭佬又開名出po
做緊d咩大家明啦
五大訴求變咗反水貨?

有邊間舖頭無做過大陸人生意?
就算佢係黃絲,見到示威者遊行時自己間鋪俾人搞,心裏唔好受講一兩句都好正常,而佢講嘅說話其實作為一個受害者來講都已經算係好克制
開始盲反,定條友五毛扮?
唔好再用被斬義士嘅仇嚟咁比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞