朗豪坊電梯事故 港嬸:我好感恩跌落嚟嘅都係後生仔

334 回覆
17 Like 917 Dislike
冇讀過書廢中師奶講野都弱智啲
小心你個仔出事唔方唔感恩
大嬸你腦無野啊
後生唔值錢 生黎替死
同一個意思 你改做“如果係老人家跌落黎 後果可能不堪設想”
已經唔會有人吊你
語癌真係唔好俾人採訪算喇不如 為自己好

同乜撚嘢一個意思

個重點係
唔應該用年齡作為標準

後生都可以有嚴重心臟病骨頭脆
老人家都可以身壯力健乜事都冇

冇常識冇邏輯冇思維嘅垃圾
先會講同受訪者一樣嘅說話

你咪睇下同一個年齡層有心臟病骨頭脆既百分比差幾多囉
冇常識冇邏輯冇思維
你要講個出發點都唔係用後生仔啦 咁同講你班後生抵死啦 就算係好心 你都只係講好彩冇老人家同細路 路係後果可能仲嚴重
呀嬸幾廿歲人講野都冇撚腦嘅
講埋啲風涼話 好黑心
已經唔會有人吊你

同乜撚嘢一個意思

個重點係
唔應該用年齡作為標準

後生都可以有嚴重心臟病骨頭脆
老人家都可以身壯力健乜事都冇

冇常識冇邏輯冇思維嘅垃圾
先會講同受訪者一樣嘅說話

你咪睇下同一個年齡層有心臟病骨頭脆既百分比差幾多囉
冇常識冇邏輯冇思維

你呢d大愛撚真係好撚柒on9
廢老過幾年都死啦
跌下有咩所謂
相反後生仔仲有好多年命
廢老仆街死
而家啲年青人呀,真係唔捱得(妹兩下)
想當年呀,我咁樣跌落嚟,即刻轉身打個空翻用輕功安全著地,空中翻騰三周半(妹妹妹妹妹妹妹妹妹)
無撚腦
已經唔會有人吊你

後生仔先重要呀
啲老野都冇未來 屌你老母

咪係 跌落黎 後生既半身不遂可能要多五十年先死
廢老 都活夠啦 咪當送佢上路 今日跌唔死聽日都死架啦

用得感恩一定係耶撚
人地係話好彩跌落黎既係後生 起身起得快器洗人踏人
斷章取義都有人信 無人自己去確認
你要講個出發點都唔係用後生仔啦 咁同講你班後生抵死啦 就算係好心 你都只係講好彩冇老人家同細路 路係後果可能仲嚴重

係,真係講出發點
可以係「好彩無人死」「好彩唔算多人大礙」
「多唔多人」係觀點角度
有咩理由特定要由一個群體爲另一個犧牲?
除非佢地全部係軍人/紀律部隊
但就算係,都應該尊重佢地嘅犧牲
而唔係「好彩佢地幫我頂」
依個阿嬸/第一個想法係咁人真係好仆街
講撚左,30歲以下唔好再等,有無能力都要搵方法走
唔係咁講
分分鐘 廢老口人
無論老定後生 有人受傷都講唔出感恩啦
好心用佢個豬腦諗下先講出黎 佢出啲咩意外就全港感恩啦 自私精
幫佢果啲又係 個腦坐住左
唔係咁講
分分鐘 廢老口人

未打完
分分鐘 廢老跌一跌 死左 唔洗醫 唔洗煩
後生先慘呀 整親手尾長
不如 好彩冇小朋友咪仲合理
廢青跌傷仲有幾十年捱,咁都感恩?
黑心到呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞