朗豪坊電梯事故 港嬸:我好感恩跌落嚟嘅都係後生仔

334 回覆
17 Like 917 Dislike
條臭閪都on9既
個年青人仲有大把前途
係都應該老野墊底先啦,叫個前途無限既去死先留住班廢老做乜撚
傑出長者系列
條八婆都on9
有人受傷都要感恩
老人家,後生仔邊個受傷都唔好
死廢老
同一個意思 你改做“如果係老人家跌落黎 後果可能不堪設想”
已經唔會有人吊你
語癌真係唔好俾人採訪算喇不如 為自己好

呢個回覆咁理性咁講到個重點都咁多人爭住屌
仲要係千編一律講後生可以好傷
老人家可以好健康咁呢啲廢話
條友講既野有佢既道理
個撚個都為反而反

利申:20,想班廢老跌死

我同你立場一樣
但係呢個post又一次體會 豬一般嘅隊友係幾咁可怕根本就無討論空間
非黑即白,一唔係話事主廢老就要屌個班,你地老左一定俾後生屌得更加甘因為你地一定係更加固執同容不下多元聲音
咁後生思考邏輯已經咁單調 老左一定更加嚴重
好自為之啦

咩非黑即白, 背後思維真心有問題 覺得後生跌比起老野跌係好彩d根本用咩角度睇都好難合理 最多話後生可能走得快d,但係呢d情況一定係攬炒,咩年紀都好易重創, 而家有人受傷仲講呢啲直情係涼薄

其實呢個女人講嘢有咁難明咩?總
連登仔唔係好有邏輯思維咩?

佢意思係,係呢個情況之下,根本無可能無人受傷,如果一定有人受傷,咁老人家受傷會嚴重啲?定後生仔呢?所以佢先會話好彩,佢唔係話好彩終於有後生跌低,而係好彩身體弱嘅人無跌低

總之呢到主要有兩堆人
a. 覺得事主講野表達有問題,但如果用字唔好咁柒,句野會變返一句唔會俾人吊得咁甘嘅論述,而個意思並非完全不能理解
b. 覺得事主100%岐視後生,黑心,涼薄 ,正廢老,任何試圖從事主角度諗嘅野都係完全不能接受

a就會俾b屌到仆街好撚恐怖 第時香港靠晒你地

個問題就係冇啦啦咁比較有咩意義先? 受傷個班人係14-49歲,事件冇一個係老野,佢地聽到有咩感受? 仲有係白癡先會覺得後生會好過好多,都係個句,你係當事人落去炒一次聽到有人咁講會點

係你地點解咁都唔明個問題,如果係一間中小學發生槍擊意外,你會唔會癡線到冇啦啦走去講感恩唔係係老人院發生呀

人情世故又唔識,常識又冇

香港上一代就係咁垃圾

生存咁多年少少個人修為都冇,毫無長進

重好意思咩食鹽多過你食米 食屎就有你班契弟份
屌你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞