朗豪坊電梯事故 港嬸:我好感恩跌落嚟嘅都係後生仔

334 回覆
17 Like 917 Dislike
冇做開運動啲後生仔(好多工時太長冇時間運動架)腰部肌肉唔會有保護性得去邊,分別可以只係後生仔會跌到移位,老人可能跌斷埋,人體最易跌到出大事個部位就係腰同頸,老嫩都唔會太大分別

就算後生係復原能力強過老野都唔代表後生受傷就抵玩啲
椰撚特別弱智
樓上又唔好斷章取義大造文章先
老人家跌一跌手尾好長 佢又錯唔哂

冇病呀你
屌你老母臭閪 你老母係咪跌撚死過呀柒頭
感佢老母恩呀 屌
咁撚多廢老打手
後生仔跌到條腰手尾長
死老野跌斷條腰咪人道毀滅算囉 反正都冇幾多年命
喺呢種情況都講得出感恩 感恩你老母咩
L
喺呢種情況都講得出感恩 感恩你老母咩

人地斬撚左你隻左手 仲要感恩人地冇斬你隻右手 耶撚就係咁弱智
老人家跌落嚟唔使養添啦
屌 講得出感恩2個字都好on9
咁撚多廢老打手
推撚到佢啲親朋戚友睇到
有d野係事實但講出黎好un耳

睇左成個post我有依個感覺
咁多野可以講 個港嬏係要講依句
係耶撚就講句願主保祐佢地啦
感你老母咩
耶撚係咁㗎啦
有d野係事實但講出黎好un耳

睇左成個post我有依個感覺
咁多野可以講 個港嬏係要講依句
係耶撚就講句願主保祐佢地啦
感你老母咩

但係呢句唔係咩事實,只係佢個輩人心入面嘅歪理
如果變左做 「我很感恩跌的都是黑人 沒有白人跌」會點
我諗佢意思係不幸中大幸
但讀書少缺乏基本表達能力
所以用詞不當

點解跌後生仔就幸?
如果變左做 「我很感恩跌的都是黑人 沒有白人跌」會點

喺香港無事
喺美國
成班反老反到痴撚線回句咁嘅野都俾人圍
靠你地d咁嘅上綱上線非黑即白邏輯去對抗奶媽 真係唔使旨意有希望
同文革紅衛兵有乜分別
同一個意思 你改做“如果係老人家跌落黎 後果可能不堪設想”
已經唔會有人吊你
語癌真係唔好俾人採訪算喇不如 為自己好

呢個回覆咁理性咁講到個重點都咁多人爭住屌
仲要係千編一律講後生可以好傷
老人家可以好健康咁呢啲廢話
條友講既野有佢既道理
個撚個都為反而反

利申:20,想班廢老跌死

我同你立場一樣
但係呢個post又一次體會 豬一般嘅隊友係幾咁可怕根本就無討論空間
非黑即白,一唔係話事主廢老就要屌個班,你地老左一定俾後生屌得更加甘因為你地一定係更加固執同容不下多元聲音
咁後生思考邏輯已經咁單調 老左一定更加嚴重
好自為之啦
已經唔會有人吊你

條友講既野有佢既道理
個撚個都為反而反

我同你立場一樣
但係呢個post又一次體會 豬一般嘅隊友係幾咁可怕根本就無討論空間
非黑即白,一唔係話事主廢老就要屌個班,你地老左一定俾後生屌得更加甘因為你地一定係更加固執同容不下多元聲音
好自為之啦

咩非黑即白, 背後思維真心有問題 覺得後生跌比起老野跌係好彩d根本用咩角度睇都好難合理 最多話後生可能走得快d,但係呢d情況一定係攬炒,咩年紀都好易重創, 而家有人受傷仲講呢啲直情係涼薄
已經唔會有人吊你

條友講既野有佢既道理
個撚個都為反而反

我同你立場一樣
好自為之啦

咩非黑即白, 背後思維真心有問題 覺得後生跌比起老野跌係好彩d根本用咩角度睇都好難合理 最多話後生可能走得快d,但係呢d情況一定係攬炒,咩年紀都好易重創, 而家有人受傷仲講呢啲直情係涼薄

仲要係千編一律講後生可以好傷 咁大鑊嘅意外竟然覺得後生唔可以好傷 不如你地自己親身落去炒一次試下

做人最緊要有同理心, 講得出好彩後生仔多有冇理過受傷班人感受?
已經唔會有人吊你

條友講既野有佢既道理
個撚個都為反而反

我同你立場一樣
好自為之啦

其實呢個女人講嘢有咁難明咩?
連登仔唔係好有邏輯思維咩?

佢意思係,係呢個情況之下,根本無可能無人受傷,如果一定有人受傷,咁老人家受傷會嚴重啲?定後生仔呢?所以佢先會話好彩,佢唔係話好彩終於有後生跌低,而係好彩身體弱嘅人無跌低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞