LIHKG 期指交流區

271 回覆
10 Like 0 Dislike
加沽@225?

我加沽個注俾人挾緊

個市企番止去22450樓上
冇倉係手唔建議依家沽

同意,我停賽一陣先!
夜期升100點+,點睇
如果新手初玩 期指

小恆指 定 小國指 易上手 ?
一開波應該幾錢本好 ?

國指細張過恆指,
以點數計國指上落細d,以% 計國指上落大d

我覺得細期預2萬本,國指預1.2萬本會安全d
夜期升100點+,點睇

短期挾上232
夜期升100點+,點睇

睇埋聽日先 我始終相信係挾倉

我高位沽 仲有得坐
如果新手初玩 期指

小恆指 定 小國指 易上手 ?
一開波應該幾錢本好 ?

國指細張過恆指,
以點數計國指上落細d,以% 計國指上落大d

我覺得細期預2萬本,國指預1.2萬本會安全d

至於一開始最好預多少少錢 減低 leverage

國指 恆指走勢唔會差太遠
夜期升100點+,點睇

短期挾上232

呢家咁睇上到228都有機會轉勢
夜期升100點+,點睇

短期挾上232

我仲學緊睇圖

信報有文講今日會企穩24000上,12月基金粉色,唔會跌黎230。

當然有另一個唱左3年淡到而家都唱緊啦!

利申:入左2萬恒指call
夜期升100點+,點睇

短期挾上232

我仲學緊睇圖

信報有文講今日會企穩24000上,12月基金粉色,唔會跌黎230。

當然有另一個唱左3年淡到而家都唱緊啦!

利申:入左2萬恒指call

2 萬股?
夜期升100點+,點睇

短期挾上232

Good! 唔會死堅持!
Thx 上面d巴打 學到好多野

我想問

1)如果我margin 水平跌到50%,我止蝕平倉,會蝕幾多? initial margin既一半?

2)大家會唔會做多張相反方向options 黎減低風險?

3)到月尾係咪可以續到下個月?要加錢?
夜期升100點+,點睇
短期挾上232
我仲學緊睇圖信報有文講今日會企穩24000上,12月基金粉色,唔會跌黎230。當然有另一個唱左3年淡到而家都唱緊啦!利申:入左2萬恒指call

暫時都係睇淡

但的確12月大跌機會唔多 年尾都大機會上一上番冠少
夜期升100點+,點睇
短期挾上232
Good! 唔會死堅持!

炒期最忌

錯過唔會再犯
Thx 上面d巴打 學到好多野我想問1)如果我margin 水平跌到50%,我止蝕平倉,會蝕幾多? initial margin既一半?2)大家會唔會做多張相反方向options 黎減低風險?3)到月尾係咪可以續到下個月?要加錢?

1. 你要加錢守先會守到50% 咁既話應該係

2. 我冇玩option

3. 可以轉倉去下月

有錯請其他巴打修正
留名
Thx 上面d巴打 學到好多野我想問1)如果我margin 水平跌到50%,我止蝕平倉,會蝕幾多? initial margin既一半?2)大家會唔會做多張相反方向options 黎減低風險?3)到月尾係咪可以續到下個月?要加錢?
1. 你要加錢守先會守到50% 咁既話應該係2. 我冇玩option3. 可以轉倉去下月有錯請其他巴打修正

1. 細期 一張$14200開倉
跌到50% 即係無左7100蚊(710點)
但低過80%($11360維持按金),已經會追你補倉
如果你個戶口仲有錢,可能自動補倉
正常唔會去到50% 佢一早斬左你倉

2.無做options
3.可以轉倉
我用一通轉每張$17
個市企左上228

睇埋今晚夜市 同 聽日先

已有反手準備 但個頂232睇法不變
Thx 上面d巴打 學到好多野

我想問

1)如果我margin 水平跌到50%,我止蝕平倉,會蝕幾多? initial margin既一半?

2)大家會唔會做多張相反方向options 黎減低風險?

3)到月尾係咪可以續到下個月?要加錢?

其實你可以做極價內既Long
個市企左上228

好,咁232 沽落去?
個市企左上228

好,咁232 沽落去?

正倉已止蝕大部分 留左少量淡倉

另 LP 左 220

再睇睇先
唔好沽啦暫時,5號仔成交量放大到癲咗,啲錢流去指數股,夾死你都未天光

利申:冇細期係手,有正股
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞