【白衫對話】 藍衫話:唔岩聽咩?我問下林sir睇下岩唔岩例先囉! 咁岩聽嘛sir

506 回覆
1604 Like 52 Dislike
= = = 轉自手足同一個白衫對話 = = =

你班傻仔成日話「我地有班恐怖份子一成團結」就乜乜乜
屌你啦,其實你唔知恐怖份子其實都一樣,尋日就同個白衫傾過......

問佢 點解俾人拉入去班恐怖份子好似態度好咁多,完全唔同你班前線藍衫?
佢話:「其實根本完全控制唔到佢地,而家白衫做到既只係跟order叫隊team form check line同叫收隊,其他都根本係藍衫做左主導,咩都控制唔到......」

有時見到有D直衝入機場、商場之類,後面班指揮係咁叫都叫唔翻轉頭,我問:係咪因為D新白衫太後生,班老野先咁唔俾面?

「關西事咩,IP(見習)出來係靠個時沙扶住,但一般前線白衫PxU都唔係IP,入camp(PxU學院)一般都過曬probation,即PI。 有時你會見到有D三粒膊頭帶隊,都係控制唔到條team架,三粒喔,分分鐘老過個時沙啦。」
「每次出車前briefing都叫佢地唔好咁『進取』,尤其係鏡頭前,但有屁用,自從派mask戴曬之後,佢地就完全唔驚鏡頭,你影到又點? 都唔知我邊個,又無number,咁咪壯曬膽囉。」
「白衫僅係知唔可以係鏡頭前出醜,俾把柄對家做新聞,要玩都留翻係室內先啦
你見每次PxRB班SP出來解畫 就feel到其實高層都好辛苦好頭痛,但你都無辦法,班藍衫有林sir磅住,你仲可以點?你睇下林志X出來話要立蒙面法,過左有幾耐就立? 林奠都買佢怕喔,我地算咩野?」

「吓? 但係學堂唔係屌狗咁屌,屌到佢地乖乖順順先pass?」
「你咪on9啦,學堂屌佢地個個叫沙展! 一直都唔係白衫負責調教。 再者,重要咩? 8月果時有個白衫收車之後對個藍衫訓話,因為個藍衫之前直接係鏡頭前屌班記者
個藍衫即刻駁話:『唔岩聽咩?我問下林sir睇下岩唔岩例先囉! 咁岩聽嘛?阿sir!』 現場D藍衫全部企埋一邊食花生無人幫手勸,尷尬到......
最後個白衫只可以講句『之後小心D鏡頭得啦』當完場
件事傳開左,連SP都覺得有問題,但又點? 而家上面又話要『盡一切力量團結士氣』乜乜乜,邊個仲敢出聲屌藍衫?
以前係咪要arrest係要由時沙(最低)落order,連沙展都唔敢擅自做
而家個現象已經係 只要有藍衫唔順眼/唔順耳 就會自己衝前去撲,其他藍衫就話之你阿婆定阿伯,合埋眼照跟,好多時連個白衫都未知咩事,發現自己隊人唔見左成半 翻轉頭去搵就已經塔左人,明知唔夠料都無辦法,唯有硬住頭皮拉翻去先算,呢D咪就係「藍衫主導行動」
以前都會問句「條友做咩來?」 而家D藍衫掛住砌 都費事答你,慢慢咪連衰咩都唔敢問,拉翻去坐夠48咪由佢勾擔保走。
你睇翻白衫D協會仲有幾何出聲明? 咩都係藍衫協會出聲明先, 其他協會s 都係跟風改抬頭。

「拉都拉唔住事件」其一:

根本好多白衫都谷住谷住,無辦法啦,形勢比人強,人地有人罩
冇一個係無辜嘅
班死老散突然得到權力就係會咁
竟然攞林大總統黎大鳩自己上司
噉搞個白衫集會屌警衫囉
唔企出嚟就講乜都假
曬鳩氣
我聽完就唸 集氣搵班白衫警出聲明話 “已經有名無權”
會唔會幫到手壓制班藍狗
支持白衫踢爆加督灰
唔好下下都比班中學畢業食住曬
都似 藍衫人多 你家下白衫又唔可以搞佢地 一搞 可能成班藍衫反你
講真係喎, 成班人做咗低下階層成世
又或者自己一世唔會升到INSPECTOR

鬼使怕你班白衫咩。亂嚟咪一樣咬長糧
開始聞到陣精味
明明啲仆街野9成9都係極高層落order
咁都可以一層一層推到落最低老散
個condom 穿穿地?
Condom仔
ching 呢個形容睇兩次先明
但又好貼切
Push
我聽到類似既野
毛甴東主席教落 要用班無知識低能人掌控社會
依d廢文同習大大捉緊好大盤棋係好人有撚分別
是撚旦啦,無一個係無辜
唔怪得上次亂射tg影到狗咬狗啦
膊頭有花喎 同張委任證咁算啦
好耐之前都話制裁林總統有用過制裁高層
當然人權法未過講咩都無用
ching 有無link??
想睇
打杖唔聽司令話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞