想搵間公司整合晒所有mpf acc

96 回覆
7 Like 0 Dislike
但我已經唔記得有幾多份mpf
就咁估計有成4-5份
完全唔知點入手
應該點搞好去

搭單一開,我衣家間公司係玩公積金,咁我可唔可以將之前d強積金轉埋入去個公積金戶口?
用緊BCT 有得上網玩 唔錯
個d公司寄俾我既年報我會丟掉
落銀行分行佢幫我填晒form

淨係去係咁簽名
用緊BCT 有得上網玩 唔錯

lm
其實轉左都係得自己個份?僱主個份好似轉唔到

辭職既話可以自己轉
有無話邊間MPF公司抵 手續費低D
同埋個100%,睇返D報表,揀晒升最多個D係咪OK
如果想進取既話
如果你係 80 90 後 , 好心你地就管理下你 D 強積金啦 ,

錢嚟架

咪撚聽 D ON 9 講, 咩強姦金一定蝕 依 D ON 9 野先得架

你儲左一筆錢, 人地幫你投資 , 你 Set 好 D PLAN , 一定有賺架喎

好似今日年頭至依家, 某類基金 已經升左成 7 - 8 %
依 D 錢 係要執架啦, 如果唔係點滾大佢 ?

早幾日同個同學傾開
如果你係 80 90 後 , 好心你地就管理下你 D 強積金啦 ,

錢嚟架

咪撚聽 D ON 9 講, 咩強姦金一定蝕 依 D ON 9 野先得架

你儲左一筆錢, 人地幫你投資 , 你 Set 好 D PLAN , 一定有賺架喎

早幾日同個同學傾開 佢講嘅同你一樣
佢上年自己搞 賺左7千幾
利申:保險狗陷家剷
我廿歲頭都有4-5間想整合,巴打們好熱心
整合就點都要,自己填定搵CS/AGENT幫手其實差唔遠

因為你始終都要揀一間供應商,管理費間間都一樣要比

至於揀咩基金,上aastock/etnet慢慢揀

唔好聽d agent話買乜買物or會幫你睇是常識吧

錢嚟架

早幾日同個同學傾開 佢講嘅同你一樣
佢上年自己搞 賺左7千幾
利申:保險狗陷家剷

已經賺左9%
mpf賺緊13000蚊
個人帳戶資料查詢表格 (已故計劃成員)

係咪填左呢份先?
個人帳戶資料查詢表格 (已故計劃成員)

係咪填左呢份先?

個人帳戶資料查詢表格 (計劃成員)

定呢份?
自己已經整合晒pt時期既強姦金去依家做野個account度 係就係煩d 但自己錢喎

不過最撚麻煩係有份個簽名撞唔番岩 唔記得左果陣簽邊個名 轉唔撚到卡死左係度 有咩方法可以搞得掂
自己已經整合晒pt時期既強姦金去依家做野個account度 係就係煩d 但自己錢喎

不過最撚麻煩係有份個簽名撞唔番岩 唔記得左果陣簽邊個名 轉唔撚到卡死左係度 有咩方法可以搞得掂

踩上去轉簽名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞