修頓球場所見所閒

258 回覆
402 Like 3 Dislike
有啲人真係TG哨兵 channel 都唔睇
我明架
但其他人真係唔好再咁諗
發夢夢見同師兄差唔多嘅野。。
由四點左右(射tg入維園)keep住咁快步行加半跑。。由維園行到去灣仔覺得有d唔對路。。一黎體力開始下降,二黎好似不斷咁係內街兜黎兜去。。行到邊都有狗咁。。之後行過左修頓向金鐘方向,突然有前面手足大叫有狗同水炮車。。之後我地開始(大逃亡式咁)退番去修頓方向。。而正當大家驚魂未定嘅時候,d狗就開始tg放題。。結果就做成以下畫面,仲差d做成人踩人。。

https://www.facebook.com/1474101479504603/posts/2429420737306001?vh=e&d=n&sfns=mo
嗰到得幾百人 出面有幾百隻狗 有架水炮車停喺修頓出面 不如你帶頭啦咁撚把炮
成班冷氣軍師淨係識指指點點
同埋講返先 岩先睇曬D留言回應返先

最主要都係見到2類問題LA

第一,應唔應該入修頓
第二,聲援被捕人士要求警方當場放人既問題

首先第一點先,當時2邊出口都見到有狗 一邊多架狗車+水炮車驅散
另一邊出口就大量防暴推進追人,大家都唔知另一邊出口原來係咁危險,所以就困曬係入邊,所以真係唔好再怪責入修頓呢個決定,大家都只係唔想被捕 諗住逃走去另1個出口,只係冇諗過原來2邊出口個環境都係咁惡劣.

第二,關於聲援行為,我覺得都正確既,咁做盡量唔會被班手足有種被賣被遺棄既感覺LOR,咁當時環境衝就真係冇可能 聲援已經係盡左自己最大努力嘗試LOR 好過坐係看台

大家都盡左自己既努力,所以真心既 請唔好責怪

我真係有睇留言既 咁我下次再發同一個夢既時候會再注意下 多謝大家意見提醒
每次只有逃命!好悶!
甴近平
曱甴王
Push
發夢經過修頓,
見到好多手足係看台休息,
修頓之前出過事,想大叫修頓唔安全架
不過狗擺明瘋狂鳩拉
希望修頓手足全部無事
狗又升左級
武力方面
發夢係灣仔街坊出句聲,
狗已舉槍對住個街坊,
邊個街坊嘈就槍指住佢
聽朋友講果時根本走唔到 左右都係狗 谷住入去
希望大家唔好再話點解要入
有班手足係就黎由炮台山天后跑到黎灣仔
上面仲有直昇機全程mon住
係呀 呢段路好辛苦 跑到想嘔
平時港女唔做運動 呢程路真係想死
見到鋪頭d人隔住玻璃望炸

朋友琴日見到有幾個小學生咁款既朋友仔 帶曬豬咀
唔知佢地最後點
講左一個位置唔好停留超過5-10分鐘
仲要好明顯灣仔附近咁多狗 都仲留係修頓 唉
push
當時行到維園 我都見到
事發前5分鐘仲有好多人在看台,搞到D和理非仲以為入面好安全
睇被捕人士d相 好似見唔到咁細既人
走得甩就好
不如你出黎 玩得激d?
無所謂 都係講事實姐
唔去反抗 黑警係唔會驚
呢家搞緊革命呀大佬
企定定係度就一定拉晒
係 所以修頓拉最多係d囡囡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞