台北台東自駕遊租車公司一問及討論

306 回覆
0 Like 0 Dislike
蘇花公路會唔會難揸過台中上清境段路?
我覺得無乜野,自己好少超車

想問下台北市區難唔難揸就真

小心電單車 同路口
岩岩去完台北自駕,和運租車,感覺幾好。今次去左十份,野柳同台北市區行。
有冇師兄上過九份,聽講條路九曲十三灣,好似好恐怖咁

還好還好 更危險既多的是

上過九份,冇事

去妖怪村夜晚冇街燈都係咁行

絲打都好經常黎台灣wor
妖怪村都去過
開過苗栗爛泥山路味先😂

去過苗栗

天空之城

不過爛泥路就未試過

我都係六人不過未揸過咁大架

所以分兩架算

其實h1唔算樣衰,老實樣

不過ford 1.5內籠正好多

我都係6個人
渣wish冇問題

喼方面sienta定wish裝得多啲

六個人齋坐一定冇問題架

問題係連埋六個gip

俾架alphard 都唔店啦下話(唔識串)

我後面摺一個位擺四個喼
搞掂
去台灣洗鬼帶咁多野咩

六個人坐喎,唔係已經坐爆d 位喇咩

六個人,冇情侶,一定六隻gip

一定爆車

係囉,所以七(八)人車都唔包gip

要貨van size (h1)先搞得店

但好日都唔揸車,都想揸架好樣少少,俾多少少

分兩架大家都happy

揸得爽 坐得爽
1 2牌最多揸8座位?
1 2牌最多揸8座位?

印象中好似連司機九個

我都係6個人
渣wish冇問題

六個人齋坐一定冇問題架

問題係連埋六個gip

我後面摺一個位擺四個喼
搞掂
去台灣洗鬼帶咁多野咩

一定爆車

分兩架大家都happy

揸得爽 坐得爽

呢個真
但h1算係最平
好樣小小嘅vito tourer ,t5貴一千台幣 又唔係去到八、九個人攤分,有小小肉痛
1 2牌最多揸8座位?

印象中好似連司機九個

冇留意座位數量喎

拎1牌都租得h1架嘛

六個人齋坐一定冇問題架

問題係連埋六個gip

我後面摺一個位擺四個喼
搞掂
去台灣洗鬼帶咁多野咩

一定爆車

分兩架大家都happy

揸得爽 坐得爽

呢個真
但h1算係最平
好樣小小嘅vito tourer ,t5貴一千台幣 又唔係去到八、九個人攤分,有小小肉痛

vito (benz?) 同h1差唔多樣 可能內籠錶板果d 靚d?

同埋因為我驚舞唔掂大車,所以租細車算,易睇位d,安全第一丫嘛始終

六個人齋坐一定冇問題架

問題係連埋六個gip

我後面摺一個位擺四個喼
搞掂
去台灣洗鬼帶咁多野咩

一定爆車

分兩架大家都happy

揸得爽 坐得爽

呢個真
但h1算係最平

艾維士做緊vito 5000蚊。圍番6個人。每人每日200。唔算貴
有冇租過便捷?

六個人齋坐一定冇問題架

問題係連埋六個gip

我後面摺一個位擺四個喼
搞掂
去台灣洗鬼帶咁多野咩

一定爆車

分兩架大家都happy

揸得爽 坐得爽

呢個真
但h1算係最平

vito (benz?) 同h1差唔多樣 可能內籠錶板果d 靚d?

同埋因為我驚舞唔掂大車,所以租細車算,易睇位d,安全第一丫嘛始終
個籠差好遠
其實外型都差好遠,無果種笨重感

六個人齋坐一定冇問題架

問題係連埋六個gip

我後面摺一個位擺四個喼
搞掂
去台灣洗鬼帶咁多野咩

一定爆車

分兩架大家都happy

揸得爽 坐得爽

呢個真
但h1算係最平

艾維士做緊vito 5000蚊。圍番6個人。每人每日200。唔算貴

做緊5500,但12月佢出左張野話平日75折,假日85折
因為我7月頭先去,見佢未出7月嘅優惠,諗住等佢出左先send email去問下兩架分別要幾錢
我都租咗IWS,由台中去清境,再去日月潭,之後台中還車

巴打租左幾錢

小心電單車 同路口

台北真係驚撞到啲26
寧願等佢地走哂先

我後面摺一個位擺四個喼
搞掂
去台灣洗鬼帶咁多野咩

一定爆車

分兩架大家都happy

揸得爽 坐得爽

呢個真
但h1算係最平

因為我7月頭先去,見佢未出7月嘅優惠,諗住等佢出左先send email去問下兩架分別要幾錢

之前咁岩係hk見過,其實同大既7人車差唔多

一定爆車

分兩架大家都happy

揸得爽 坐得爽

呢個真
但h1算係最平

h1同vito 一樣size 唔係咩

小心電單車 同路口

台北真係驚撞到啲26
寧願等佢地走哂先

最撚驚係同d 26一齊等轉綠燈,佢地後面擁上黎(我已經唔係停係機車等待區)

仲有好驚轉右果陣睇唔到盲點,而架機車又係我右邊攝埋黎
八條友租咩車好
好似冇位放野
有無人試過台中租車入清境?

月尾 試完話你知,不過應該easy
3000租Mercedes

月尾 試完話你知,不過應該easy
3000租Mercedes

黎緊我都係台中租入清境

對上都揸過兩獲,跟住清境直上台北
八條友租咩車好
好似冇位放野

分兩架啦

除非租小巴size
留名
八條友租咩車好
好似冇位放野

分兩架啦

除非租小巴size

2架會好坐啲,坐哂1架要衝鋒車喎

一定爆車

分兩架大家都happy

揸得爽 坐得爽

呢個真
但h1算係最平

h1同vito 一樣size 唔係咩

唔知呢,未揸過,但果日係街見到其實同大7人差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞