台北台東自駕遊租車公司一問及討論

306 回覆
0 Like 0 Dislike
而家唸好左齋去台北 2個人
唸住搵格上租因為見佢有focus 1.6租
但係咪已經淘汰曬?

格上租車有 樓上係講艾維士租車無啫

格上啲車ok嗎
我見租5日用埋折扣都係2625hkd

台北唔洗特登租啦

我都係唸住去下九份十份呢啲地方咁
或者去遠少少都方便

九十份呢啲地方又係麻煩
不過台北車多人多
冇乜外國自駕經驗真係唔敢試
但係咪已經淘汰曬?

格上啲車ok嗎

台北唔洗特登租啦

或者去遠少少都方便

九十份呢啲地方又係麻煩
不過台北車多人多

淨係係香港揸開點睇
但係咪已經淘汰曬?

格上啲車ok嗎

台北唔洗特登租啦

或者去遠少少都方便

九十份呢啲地方又係麻煩
不過台北車多人多

淨係係香港揸開點睇

我係香港無揸車。都去過台灣自駕4次。總里程2000公里
但係咪已經淘汰曬?

格上啲車ok嗎

台北唔洗特登租啦

或者去遠少少都方便

九十份呢啲地方又係麻煩
不過台北車多人多

淨係係香港揸開點睇

我係香港有揸開
黎緊第一次想去自駕
都係諗住去花蓮台東/墾丁個類練下先

格上啲車ok嗎

台北唔洗特登租啦

或者去遠少少都方便

九十份呢啲地方又係麻煩
不過台北車多人多

淨係係香港揸開點睇

我係香港有揸開
黎緊第一次想去自駕

花蓮台東蘇花公路最多意外呀,小心,好多落石

墾丁易好多,條路開揚好多

我第一次都係高雄墾丁

台北唔洗特登租啦

或者去遠少少都方便

九十份呢啲地方又係麻煩
不過台北車多人多

淨係係香港揸開點睇

我係香港有揸開
黎緊第一次想去自駕

我第一次都係高雄墾丁

其實你揸開香港無理由揸唔掂台灣
台北=紅隧塞車
台中-墾丁=入機場條路/Highway
蘇花/清境=入石澳/大潭

咁台南落墾丁用左幾耐?

應該都三個鐘
因為我停咗高雄食野,之後再去台東嗰邊過夜
第二日行返山路出返西邊繼續落墾丁

我之前試過高雄-台中-苗栗-清境-台南-高雄

再之後台北-高鐵去台中-清境-直產上台北

果陣揸咁長途都冇問題好享受,但依家真係唔掂

台北揸入宜蘭都嫌耐

剛剛果次台中自駕最遠係來回清境算,揸多過一粒鐘都覺得累,老喇

我上次台中-墾丁 揸左6粒鐘,中間1個鐘食野
全程140

唔知點解果陣好enjoy 揸車

不過好鐘意去高速中間既休息站,香港冇丫嘛

Agger. 去過泰安。西螺 關廟 真係唔錯

一定停吓痾吓尿

上次墾丁返台中,全程一架車都無,好彩帶左喇叭仔聽歌,都差啲訓著咁濟
啲服務站都幾好,地方又大
主要放水抖下用
如果唔係同女友2個去焗揸
我都想有人車我
但係咪已經淘汰曬?

格上啲車ok嗎

台北唔洗特登租啦

或者去遠少少都方便

九十份呢啲地方又係麻煩
不過台北車多人多

淨係係香港揸開點睇

我係香港有揸開
黎緊第一次想去自駕

花東可能唔難 但去花東條路好難揸

咁台南落墾丁用左幾耐?

應該都三個鐘
因為我停咗高雄食野,之後再去台東嗰邊過夜
第二日行返山路出返西邊繼續落墾丁

台北揸入宜蘭都嫌耐

剛剛果次台中自駕最遠係來回清境算,揸多過一粒鐘都覺得累,老喇

全程140

一定停吓痾吓尿

上次墾丁返台中,全程一架車都無,好彩帶左喇叭仔聽歌,都差啲訓著咁濟
主要放水抖下用

有D交流道真係一架車都無 好想踩快D 但驚易快相 150收左 超60要扣牌3個月 要賠哂3個月租金

台北唔洗特登租啦

或者去遠少少都方便

九十份呢啲地方又係麻煩
不過台北車多人多

淨係係香港揸開點睇

我係香港有揸開
黎緊第一次想去自駕

我第一次都係高雄墾丁

台北=紅隧塞車

係怕左右軚唔慣

九十份呢啲地方又係麻煩
不過台北車多人多

淨係係香港揸開點睇

我係香港有揸開
黎緊第一次想去自駕

我第一次都係高雄墾丁

台北=紅隧塞車

係怕左右軚唔慣

10分鐘左右慣架喇

台北揸入宜蘭都嫌耐

全程140

一定停吓痾吓尿

主要放水抖下用

有D交流道真係一架車都無 好想踩快D 但驚易快相 150收左 超60要扣牌3個月 要賠哂3個月租金

有相機位先收制,其他有咁盡開咁盡

台北唔洗特登租啦

或者去遠少少都方便

九十份呢啲地方又係麻煩
不過台北車多人多

淨係係香港揸開點睇

我係香港有揸開
黎緊第一次想去自駕

花東可能唔難 但去花東條路好難揸

都唔難揸,限40,但實行30,仲成村人陪你行

淨係係香港揸開點睇

我係香港有揸開
黎緊第一次想去自駕

我第一次都係高雄墾丁

台北=紅隧塞車

係怕左右軚唔慣

10分鐘左右慣架喇

依句真
碌幾分鐘就慣
黎緊去高雄 > 墾丁 > 日月潭 > 阿里山 > 高美濕地 > 台北
全程去6日5夜,第一次自駕台灣
想知咁既路線大概租邊幾日最好
新手JJ 唔好屌得咁大力
黎緊去高雄 > 墾丁 > 日月潭 > 阿里山 > 高美濕地 > 台北
全程去6日5夜,第一次自駕台灣
想知咁既路線大概租邊幾日最好
新手JJ 唔好屌得咁大力

google 過位置未?

Day1 Day2 高雄小港去墾丁 (地點A)

Day3 嘉義市 (地點B)

Day4 阿里山 可能會去埋日月潭 (地點C)

Day5 落返台北 但係巴打門建議 我係台中還車,定係繼續揸去台北先還車好?

Day 6 台北返香港

同埋台灣高速路費方面會唔會好貴?

Day5 落返台北 但係巴打門建議 我係台中還車,定係繼續揸去台北先還車好?

Day 6 台北返香港

極平

Day 6 台北返香港

好趕,車程好遠

12冇問題
3由墾丁去嘉義好耐喎真係
4冇意見
5建議台中還。跟住高鐵去台北

不過感覺全程都係揸車多過食飯

仲要得6日

呢堆地方我分開兩次去 (都係自駕 )

你一次過去晒,太走馬看花,會唔會考慮分兩次

Day 6 台北返香港

好趕,車程好遠

12冇問題
3由墾丁去嘉義好耐喎真係
4冇意見
5建議台中還。跟住高鐵去台北

不過感覺全程都係揸車多過食飯

仲要得6日

呢堆地方我分開兩次去 (都係自駕 )

你一次過去晒,太走馬看花,會唔會考慮分兩次

Thanks巴打建議
如果我係avis到book
但我係網上用朋友張信用卡黎比錢
佢係咪唔會俾你租架?
如果我係avis到book
但我係網上用朋友張信用卡黎比錢
佢係咪唔會俾你租架?

I mean去到之後
想問租車期間如果有罰單 係唔係 還車果陣 佢會睇到同計埋?
定係要自己上網睇?
想問租車期間如果有罰單 係唔係 還車果陣 佢會睇到同計埋?
定係要自己上網睇?

前者
還車即俾

之後話會扣信用卡+10%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞