[有圖]社福界密函外洩

330 回覆
1176 Like 3 Dislike
我都想問⋯
睇完都唔知可以做咩
p
推~
將呢D嘢全部記錄哂做證據.

連同禁制令事件等等, 全部整理好哂成一份report連埋呢D大佬的list. 寄去美領/搵Solomon Yue/直接搵Gphone幫忙.
美帝跟住就會做嘢, 用美帝的power施壓俾呢D大佬級人士.

佢哋咁想入sanction list, 咪成全呢D奶共大佬攞.

總之寄住一個心法: 香港人/香港制度擺唔平呢堆仆街, 就搬美帝出來壓番佢哋轉頭. 只要合情合理+對美帝take advantage有利的事, 美帝絕對會樂於出手幫助.
好難幫,除非間機構本身有水喉
例如天主教,基督教果D
或者有做開其他服務,安老院托兒之類
否則只食政府果份一筆過撥款就同吊鹽水冇分別
然後你就要每年等社署撥一舊錢出黎做社區推廣
比全區NGO投標,投唔到就食西北風
當然大部份會落入禮義廉果班人度
政治迫害
其實重點係封野~落得場唔理做到幾多FA 定社工都唔那割!!不過依家社署出封咁既野咩意思先??同班大既圍爐玩分化就唔那得!!!!有趣知邊檔跪低~邊檔藍扮黃!
仆街
搵人tweet畀契爺知
佢識睇中文
一部分的確係咁
咁當然唔可以將全部人扯哂落水
Sorry借位
醫護都要人
1026 聽日有醫護抗暴集會 有冇人知?
https://lih.kg/1674759
聽講遊樂場協會有同林鄭玩閉門有無巴絲知多幾間 爆佢地出黎啦
遊協出名紅底
又唔足pay
屌~依家社署帶頭孤立前線~都唔知幾多間跪低左!冇錯社工可以自己落場,不過社署壓落黎拉那左隨時比機構消失呢!又咪向老闆施壓迫前線離場既手段
媒體都有黃藍list 啦!咁既環境特別係話自己服務青少年果d 機構都係時候表下態~講下自己做過乜啦!好似保保下物資偷去賣間救世童軍!同7婆閉門間遊協!仲話自己服務青年?
你咁弱智仲學人玩滲透。。。。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞