有無人好唔中意做group project

237 回覆
288 Like 11 Dislike
Eww我幾鐘意 冇中過伏咁濟仲會groupmate變朋友 都睇彩數既 又好彩遇著freerider report左後professor 冇得唔受理
羨慕我想搵個major無grp pro
喺香港勁難避到
係咪三大 d人勁d
有冇咩科少gp project,感覺社科最多
depends on tran返去係計grade定pass/fail
當然人嘅性格都重要啦
唔係 freerider周圍都有 根本係d人食住樓主會執手尾於是自己hea做 三大都大把li d人
我都想知,上面話可能係law
咁香港去exchange係trans grade定咩?我未去exchange
咁可以點
係三大但廢科 你岩 帶眼識人好重要
有d人諗住上到大學過左海就係神仙 直程人間蒸發
認真 你freeride好過hea做 起碼唔洗執手尾

可能我科人少 year1 mark好d人後基本冇咩事 都知邊d人做野邊d人唔做
落堂傾傾上堂講左咩,都會知係咪會聽書or跟到上堂內容的人 自然而然地知道可唔可靠😂
group project= individual project
其實唔關邊間事 我讀三大都遇過好多呢啲人
下次分組揀人時醒啲啦
試過做gp pj 遇上痴線嘅人
由本身pj嘈變咗人身攻擊
嘈上tutor到
最尾嘈到大家啲屋企人朋友都加入嘈埋一份
成日都係我carry班豬隊友
辛苦你了
咁誇張係發生咩事?我淨係試過有人leave group
That’s true 個個都好個人主義
係都要做咗自己啲assignment先
明明約好咗傾 又係咁推遲
都大個啦 時間管理好少少得唔得
係好撚多
冇話其他team
有時下屬都係咁
根本大部分人都係自私既垃圾黎
Many deadline fighters
唔會俾人炒?
shd be pass or fail only
羨慕 all exam?
唔計gpa? 正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞