有無人好唔中意做group project

237 回覆
288 Like 11 Dislike
似曾相識嘅感覺
咩科?
我基本上無讀過要gp project 嘅course
就算有project 都係嗰d 分好曬自己做自己
Individual 比分 唔撚洗care 豬隊友
咁你就幫全組做埋,同執埋
如果真係想有cohesion, organisation 點都要有人做review ga la !

Set 個internal deadline 等你有多少少時間check
Group prj最撚嘥時間 又要同人夾又剩咁 寧願多啲test/寫essay 多數都前幾日先搞都搞得掂
一定有架 grp project幾個人分workload少過inidividual咁多
但係我見有啲exchange students上堂好認真係會舉手問問題
咩科唔洗grp project?仲要individual俾分!!我都想讀
外判??
其實最好係搵日約個時間大家一齊坐低做
留tg識下?
連skype都唔肯
其實好難約
人會用100種理由推嚟推去
我外國讀間U呢 一年讀8個module都係得2-3個gp project, 算少
我朋友係香港同我讀同一個major, 鬼死咁多project
我雖然少project都中過伏..... 試過有個中東佬連堂都無上過... 後尾教授話當佢唔存在
之後試過同2個大陸人一組, 佢地啲英文垃圾到呢 我差唔多重寫咁濟
係咪姐係香港先咁睇重grp work
我覺得係
咁鬼多project真係好變態, 下下都project真係虐待人...
我地通常都係大家都各有各做, 寫完就combine唔會點傾
好鬼hea 但出泥結果都唔錯嘅

不過可能因為我地project字數都唔會太多, 易分工易整合😂😂😂
都可能睇major性質嘅
例如我讀law朋友從來無gp pro 😂😂😂
你意思係香港讀law都無project??
errr 我朋友都係英國讀law
唔知香港law有無🤭🤭🤭🤭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞