有無人好唔中意做group project

237 回覆
288 Like 11 Dislike
無錯我必須承認我係邊緣人
因為我唔覺得大學需要人際關係行先
我唔介意grpmate做得唔好
但我發現好多人都係做完自己嗰part就算
如果你同佢討論 佢就會覺得你煩 當睇唔到你講乜
連consult完都係唔改/改少少
定左deadline係幾時 無人會跟
好多時拖到最後一刻先做
我唔係想批評人做得差
我只係覺得group project有討論係好重要
唔係分工各自做完就算
我唔知係咪因為我唔係三大所以大家hea少少
但如果係咁我希望可以揀individual做
唔好成日都要人做group project得唔得
同埋成組一個grade真係好唔公平
其實我好中意讀大學
但係group project令到我唔想讀上去
有無人可以教我有咩解決方法/邊度既教育適合我?
咩科?
未畢業之前同你諗法一樣
但 你唔會改變到
business
係同咩major有關係?
因為我讀elective都遇到一樣既情況...
點樣同仆街相處呢樣係其中一樣要學既野
YES!無人應!
Rehearsal 我已經放棄左。。心好累
點樣軟硬兼施?我覺得好難迫人要點做
我本身都用出社會都係咁黎安慰自己
但出社會真係有咁多咁既人?
我怕我頂唔順
唔洗講咁多
呢個時候我會直接大聲兜口兜面咁屌佢地老母先
咁畢業之後你覺得點?
返工個情況有無好d
因為你係毒撚
唔好唔開心
希望你搵到傾得埋既朋友
無都唔緊要 因為中學既朋友先係最珍貴!
幫手report
未訓嘅咪入嚟傾下計囉(221)
https://lih.kg/1669299
我知呀但次次都係咁我好唔開心
點樣可以調整心態啊
頂 巴打 我都有同感 engine科
lab果時 3人一組 2個freeride
星期2交lab report 又係星期2朝早先開始起
特別係yr 3,4
唔提deadline唔做野
最後出黎 齊齊爛grade
year1 sem1我有試過一次...
之後我發現其實好多人都係咁
所以我就唔夠膽再講了。。。

有時individual好多嘢做 就一定會問下人點做
但gp反而分完工就閃好少話傾下
我都係但U d同學都係港豬
好撚辛苦啊啊啊啊啊啊
首先你要明白唔係個個人都有心做功課
睇開啲
(我睇撚實你啊)我笑左
但係上堂先見到(仲有會走堂)
真係好難知道佢地諗乜...

report freeride的話我個朵應該會臭左
咩啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞