其實我真係唔明點解習總到而家都要保住柒婆嘅?

390 回覆
422 Like 4 Dislike
咁都得?
其實習總 只要宣佈林鄭/中聯辦 是罪魁禍首

然後一次過將香港政府/中聯辦 所有高官全部趕走, 已經平息到至少一半民怨
至少 689 唔會再派防暴隊鎮壓
咁就唔會咁大民怨

睇番928果日放左催淚彈, 之後就唔敢再放
果時既班底同而家個班底
睇下我地而家既財爺同律政c
真心得淡笑
傀儡一個,邊個做都一樣
大家唔係諗住"特首"會有自由意志下化
問題係佢個女 係大陸連一官半職都無
其實我係到諗, 習總 會唔會遠在北京, 根本唔知香港真正情況??

我地係住香港, 當然知道香港發生咩事

但習總 長期係十萬八千里咁遠既北京
可能連佢都唔知香港真正情況

可能有人向佢報告, 香港有人造反, 佢就叫人鎮壓
但無諗過原來香港搞到咁大獲

分分鐘佢仲覺得 林鄭 帶領之下, 一次又一次鎮壓示威, 拘捕左兩千幾個示威者, 想表揚林鄭 都唔出奇
今日冇唔等於將來會冇
你係獨裁者你就會明呢個世界冇人信得過
「中央有好多派論」過去三十年聽到厭
由鄧小平八大元老開始到習大帝都仲有人講緊
只知道支那想全香港人死清光換自己友已經足夠
唔會有錯
邊撚個話佢冇仔? 人唔笑狗都吠
向你負責呀家陣?
睇下喺大陸點樣對自己啲公民--好似豬狗咁
你係點樣發得出啲咁嘅夢
要平息香港亂局
共產黨中國人同藍絲全部送中返大灣區
句號
只有得呢個方法
你行咩路都好 終歸亦只都會返返呢一條路度
建制派好多咩人?
如果係毫無根底 好似鼠王芬葉國謙民建聯之流
無共產黨佢乜都唔係
得共產黨佢先有今時今日咁嘅地位
共產黨話A就A 話B就B 屌全香港人屎忽仲要拍手叫好
咁呢啲人返偉大祖國其實一啲問題都冇
美國制裁wfc?
因為林奠係維尼熊推上位,佢唔攬777 會俾其他派系揾到位入佢
其實中共的確係有好多派系
但每個派系都想 欺壓百姓, 唔會有好人

有D 五毛就成日吹到 有D派系係好人, 有D派系是壞人
想令民眾對中共存在希望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞