其實我真係唔明點解習總到而家都要保住柒婆嘅?

390 回覆
422 Like 4 Dislike
又鳩噏
五大訴求!缺一不可!
林奠自殺係唯一出路
所以之前林病咪話 如果可以辭職 佢一早就辭左
肯撚定知道辭職會比習總馬上處理
希望好似你個名咁
我自己覺得
條友正宗港英餘孽
而且完全唔聽話唔受控
同親中派入邊關係又唔係好
太有個人風格
個底其實完全唔紅
所以點都唔會俾佢做
因為唔可以認自己揀錯人,好無飛屎
但係咁蠢嘅嘢林鄭都 肯做?
咁依家肯定 佢個女一定冇得做
唔係習大大話曬事嘅咩?
好多都擦鞋上位

有個幫雜帝家鄉豪裝
就上左管治層
唔係啩
1. 有路
2. 有路
3. 有路
習帝上任後
勁多人靠擦鞋快速上位

例如作家周小平
咁其實佢都同柒婆好似, 兩個都係剛愎自用 唔聽人意見
本身放左好多人力物力去食台灣點知俾777搞到吐返出黎
咁都唔炒佢
所以我就係唔明囉
有一腿。
習大大食得咁偏
我覺得係諗住搵林鄭做 condom,解決件事就搵佢祭旗,但點知林鄭做咩錯咩,件事愈搞愈大鍋,炒佢又解決唔到,但成個香港親中派別又無人地位可以風頭火勢出黎接佢個位,未只可以留佢係到
依家根本 成個建制派 同埋啲官都畀佢害死, 雖然佢哋都係抵死, 但依家 畀佢連累到 要受美國制裁, 真係搵搵埋埋都只可以返大灣區 共享繁榮
點解唔係梁天琦
成班狗奴才, 如果中共真係要佢哋做,佢哋點夠膽唔做
所以咪想辭職
新聞紙都賣晒出嚟
但亦唔輪到佢 特首呢個位共產黨不嬲揸得好緊
由選舉、任命到本人無政黨聯繫 特首邊個上去做都要聽話
有冇痛腳 特首本人都冇任何剩餘、屬於個人嘅政治能量
好聽啲叫好需要獲得中央支持 難聽啲叫無咗特首 阿爺仲有西環、港區人大政協可以直線 你連組閣都需要中央任命。。。

因為共產黨好驚出彭定康嘅關係 呢個位不嬲都係孤臣孽子位
林鄭應承嗰刻已經蠢完晒
並唔係今時今日咁嘅下場先蠢
上台開始賣個身畀中共 斷六親 擦維尼鞋 sell自己無求 同西環黨委書記爭寵手都唔握
落難依家無人出聲
四個特首收場都只能慘淡 唔可能同阿爺say no必然替主人食晒所有屎 阿爺亦無心管治香港 你好你壞佢其實唔care 佢care枱底下蛇齋餅糭換血中資多過枱面上份施政報告
所以落難嘅只會係林鄭
中共有自己側重同agenda
林鄭畀人問幾時死so what?
又唔係親生仔
係得有啲人先會覺得咩特首呢個箭靶阿爺自己揀 射中佢影響阿爺威信之類云云
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞