notebook黎講,dell vs hp 邊個高質d

87 回覆
30 Like 2 Dislike

大專果陣買到依家都未壞

不過睇壞眼
XPS我都覺得正,不過QC始終無alienware咁好,至於thinkpad都係一直爆緊有後門,雖然我D資料唔緊要,但始終係商業道德問題過唔到自己果關,買佢好似默許縱容佢呢個侵犯私隱既行為咁。
路過留名

以前以為DELL 好穩陣好耐用, 睇完D COMMENTS再追下連登同網上D REVIEW, 連XPS 都勁多問題

有D 話個WIFI 接收好廢, 成日斷線, 有D話XPS 都過熱, 有D話用兩年舊電就突起左搞到用唔到個TRACK PAD...

真係唔通MAC 機先至可以用幾年唔壞?
搭單一問xps13同15 7590,依兩部推唔推薦?
重諗住買外星人
asus鍵盤超級容易釘
外星人另一個檔次啦

唔一定打機, 我見有d 專業制作公司都用外星人
xps 13 vs macbook pro呢
如果 MSI vs Dell 呢?
最近想換gaming notebook
想買G7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞