notebook黎講,dell vs hp 邊個高質d

87 回覆
30 Like 2 Dislike
latitude 係咪只可以dell網訂?
見佢宜家有2 in 1, 13,14吋都唔係好重,
但無左3年保
宜家仲有特價, 好吸引
搭單問下
Dell vostro 定inspiron 好
造工同安全性係咪商用vostro 好啲?雖然vostro好似平少少
Latitude 仲用緊第八代u 唔係好過到自己
Thanks
咁XPS 定Latitude 好?
latitude 通常都上網定,街舖唔會坐貨,因為好多人唔知個分別,只係睇到個spec. 唔係最新,價錢又貴就唔會買。
如果你有朋友公司買開Dell, 叫佢幫你買,如果佢公司個account 夠勁,可以攞到一個好嘅offer.

一定唔好慳warranty 嘅錢,壞一次就己經返本,怕貴唔洗買7x24. 買next day on site 就夠。
dell
佢最高五年我諗住買四年
無人買開呀,但係宜家網上做緊discount 好鬼抵
諗住即刻去馬
咩型號好鬼抵
Msi
全部latitude 都好抵咁
可能要清貨就快出新model ?
Prefer dell 襟用啲
因為 intel 出左十代u
除咗dell既alienware,windows機都係垃圾。
我都想知
Dell xps 同 thinkpad x1 都得嘅,不過prefer thinkpad 多d, 未有xps 嘅dell 真係令人好有陰影

當年大學借晒d thinkpad之後得番dell,個個借過一次都寧願唔借托自己部機番去

公司或者身邊朋友d dell 都係2-3年貨仔
thinkpad 宜家under Lenovo 真係狗也不屌
見到部機印左lenovo 就覺得好嘔心
平左成萬蚊,覺得屌得過
asus 好過佢地啦
我屋企部dell notebook就黎用到十年,超耐用
xps 15 vs surface laptop3
點揀好?
lenovo 有backdoor
公司大部份dell都有問題
知唔知係邊個系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞