[NS] 牧場物語:重聚礦石鎮 #7 1001又唔開post

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
因為有賢者,我都係自己淋水,中午之前就搞掂。收割我搵童工做,預好邊日要收成就all in ,得閒到日日釣魚
唔係問玉喎
搵左幾層有人話出過既試 出唔到放棄左
秘寶已出
揀邊個答案先岩
傳聞話係天使
賢者9x9,我淋8次再加4次細田就收工
天使
唔該晒
邊到先有多d木材?
正常計大雄牧場2-3年就過哂主線劇情爆機
本身大雄除左冇得溝女 (靜香個臭雞唔計)
畫風同劇情都好正
爆左礦石鎮可以玩番大雄做礦工
木匠隔離同秘密森林,不過都係每日隨機刷新。有時間可以睇埋去湖邊既下路同埋帳篷下面
有得溝都唔會想溝靜香
大雄個隻想睇下有無二手買
但係咪種野既自由度無正統牧場咁高?
如果正統牧場可以再多少少劇情我應該會更鍾意
大雄種野=哂氣,要玩掘礦
https://youtu.be/BSvHw6n531I
喺廢青暈咗嗰陣如果主角都暈咗
廢青會被拖走 好慘
其實掘齊女神玉,再帶夠食物
應該唔洗SL都去得到255層
跳洞方便太多,雖然有時會跳過龍
撿屍
想正一正視聽
有關掘湖礦通常大家都遇到兩個問題

第一 係唔洗全秘銀 我個鎚同鋤都係秘銀
但斧係金 釣竿一次都冇升 經驗一半都唔夠
總之你落去掘就有

記住要帶體力回復 同埋疲勞回復
回疲唔係必要但落穴係會扣疲勞 想最快落到去就帶埋係咁踩地
留意返有石嘅位係唔會落穴 19 29 39... 都唔會落穴
用咩方法都好 要用SL大法掘就一定要開兩個Save
一個係x8層 save低每次掘唔到就load呢個
落到x9層就save另一個 掘到就記住個位 load返呢個x9層嘅Save 咁就慳返啲力

我實測掘力果同埋六件咀咒裝用咗3-4個鐘 對於上集玩唔到去掘祝福裝嘅我算唔錯了 手足應該快我好多 記住留返六個位放裝

另外 巴哈有人話唔係最外兩圈都掘到裝
我個人建議細場可以掘哂(我試過幾次就決定淨掘外兩圈就算)
大場就你掘埋我果份

第二 河童玉真係掘到人都癲
第一層都SL咗四五次 一落到去40層見到個大場
雖然我放棄 打算遲啲掘
不過發現石下塊地係冇落穴 所以可以沿住一路扑
有斷開就用鋤頭開路

唔好再問洗唔洗全秘銀 掘唔到就掘多十次 我都試過要掘十幾次先出
知唔知河童之玉同女神玉有咩用?
好記得以前GBA成日話隻貓好唔開心
想要貓係咪要等多年啦
2個都係?
不推文
河童減疲,女神加體。個人認為河童無乜用
答天使先有閪屌
一開頭係咪種下蘿蔔,搞掂就去搵女傾計,傾完就返屋企訓覺,loop到跑馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞