[屌極都唔化] Octopus on Apple Pay 八仔老母不保區 (7)

1001 回覆
15 Like 12 Dislike
屌狗都不忘屌下八
暫時定撤回呀?
可能最後講壽終正寢!
[屌極都唔撚化] Octopus on Apple Pay八仔冚家不保區
[屌極都唔撚化] Octopus on Apple Pay 八仔高層堆填區
銀行都會收屎忽窿少少手續費,只係冇經 Visa / Master 時咁多,同埋部份銀行畀自動生殖嘅積分係少過零售簽帳嘅分
如果同你講巴士公司正研究2022年用AlipayHK加MasterCard取代八達通,單程九及九六折,而九巴港鐵月票可記卡號及交通津貼自動轉帳,你又如何選擇?

Mastercard則和tlf做法差不多,計算結果後,只會一日計算結果,當你當日出入只要用同一張卡登記之Apple Samsung Google Pay,經結算後才入數
呢條友究竟想點
每日一屌
有名你叫
Block咗佢啦
芝加哥Ventra三月公佈入Apple Pay
https://www.chicagotribune.com/news/breaking/ct-biz-apple-ventra-cta-20190325-story.html

台灣悠遊卡四月公佈同Samsung Pay合作
https://www.bnext.com.tw/article/52902/samsung-pay-team-up-with-easy-card

以上兩個都仲未推出街
所以八仔一d都唔過份

屌我都係
Ventra都係寫later this year
同八仔嘅情況一樣
同埋TfL都仲未開到express transit
TfL最新嘅回覆都仲係話Apple有正面討論
好心佢放棄Oyster就集中精力搞express transit啦
所以其實有無機會係蘋果嗰邊有問題?
我有朋友話啲友成日去到閘口先face id呀咁,想死
不過人哋TfL至少都有覆機,唔似八達通咁已讀不回
就算真係要去到閘口先Face ID都好過QR code
屎忽窿個 Facebook 最新個 post 回應得好積極

全部都係 "八達通 Octopus 詳情請留意我們有關公佈,多謝!"

蛇果個 JSON 一早起好晒個 "long" 啦
根本就等緊屎忽窿條契弟話 ok 就即刻可以 on
On apply pay唔係取代8仔,唔等於收佢皮
之前啲人問親佢都當睇唔到唔覆
依家終於覆下人
應該真係就快有
係咪好事近
之前都唔覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞