[屌極都唔化] Octopus on Apple Pay 八仔老母不保區 (7)

1001 回覆
15 Like 12 Dislike
唔講QR code

你會發現用QR code一定有一方一定online,咁個唔見咗錢嘅risk在於offline一方,或者QR code provider本身

所以啲茶仔都寧願用WeChat Pay Alipay 多過要埋數嘅八達通
?
?
鳩up全家做黑警
Block 咗佢算
咩frd呀?ATA呀
諗都知無可能啦,咪亂吹啦
不過返去Samsung Pay嗰次係有公關公司拍片做記者招待會

依家八達通連廣告公司都搵唔到嘅清況下,所有野都暫緩

反而我聽返係因為港鐵唔想再浪費閘機

會去叫AlipayHK加速直接在新站裝新機,而二代機就係何文田站同南港島站換過去其他車站例如旺角尖沙咀

已壞咗或拆咗嘅最後直接裝AlipayHK機

即係話AlipayHK可以係全部重鐵港鐵站入現金增值加售票合一
絲打,個beta仲有無更新?
好心比支付寶就support 全線fps qr code 啦

政府唔用自己嘢顧住賺錢
2022呀?
可能連信用卡都無得用~
變到好似大陸咁全部用晒we7pay ailpay
咁鍾意大陸pay
乜事成個topic個個吹奏大陸乜乜pay
lihkg唔係最憎大陸o野?
連登特色,9up加老作
早半年試過apple pay銀聯,係比八達通慢半秒,同埋一個站先得一兩部機,仲要每次都hold你$20先,幾日後先扣返岩個數
仲買飛?
跳。
跳。
跳。
跳。
係英國好快wor
Nfc有無壞天才一試就試到
加卡跟appleid,八達通條款寫明90日內退款限退一次
淨係os 同個appstore都唔support八達通隻新app啦on9
Daily Fuck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞