[屌極都唔化] Octopus on Apple Pay 八仔老母不保區 (7)

1001 回覆
15 Like 12 Dislike
Aw iphone 一路都用得西瓜
其實有乜咁特別要咁期待
可以推成幾個post
咪又係一般八達通咪又係咁用
買嘢已經習慣左用返cash了, 出唔出已經無所謂
D 豪子, 散銀點處理? 成袋散子出街會響
買野用VISA/Master(ApplePay/GooglePay)

八達通食屎
就算佢出咗, 都冇乜所謂。總知就見paywave機就用paywave先, 冇先用八達通
會洗大左
利申用緊
八達通都洗得大paywave就真係洗下洗下唔覺
Suica一向都得架啦
而家小巴都有支付寶
用Apple Pay 500 500咁增值就好覺
由iphone11未發報講到而家Airpods pro都出埋都仲未有
其實係唔係唔諗住出架?
都好少用佢買嘢,但想用黎出入屋苑
你咁諗好正常,好似當年出iPad 啲人都覺得咪又係iPhone 咁用
我覺得當年有一個reviewer 講得好中,
“It’s not what you can do with it, it’s how you can do with it”
呢度好多人係科技愛好者
重視整個體驗,而唔係淨係睇拍卡嗰下

我自己就因為以下原因好期待:
1. 跑步唔洗帶多張八達通/電話,用apple watch 就做晒workout record/music/payment
2. 輕鬆查返交易記錄
3. 唔洗自動增值都可以隨時自己用信用卡增值
每日一屌, 屌撚死八仔CEO 老母
DKLM 8BOY
八達通零售除左快同直接真係唔知有咩優勢
儲分冇,回贈冇,里數又冇,乜撚都冇
除左交通佢而家仲咁既態度真係好難會用佢黎買野

利申 另一部電話有octopus sim, 不過買野都一定首選paywave
快,有儲分(日日賞),有回贈有里數(自動增值,日日賞外再食埋信用卡里數/贈),乜撚都有仲要快
不過好多地方都唔收paywave

大快活都唔收paywave 可以點搞?

唔通幫襯美心同埋金拱門?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞