搞加泰集會嘅後果,其實兩句就講完

589 回覆
1447 Like 160 Dislike
罷食同裝修要有幾多香港人要付出?香港人返住工叫口號抗爭咋,等班後生仔去裝修,自己係屋企睇,利益最大化
Catalonia (加秦) and Spain is a democratic government. Their situation and the amount of freedom is totally different from what Hong Kong is facing.

The Hong Kong pro-democracy movement should support democratic process.

Instead of choosing Spain vs Catalonia (both are democracies). We should ask Spanish police to uphold rule of law, perform with restraint, and respect protesters freedom of speach and human rights.

We should not be involved if Catalonia should be independent or not from Spain. Spain/Catalonia would need to come up with their own democratic way to resolve this dispute.
開頭委內瑞拉臨時政府有晒歐美支持
就係衰在後來肯同原本政府談判
歐美即刻割蓆
Ok 咁你集會嗰日出去㩒哂班友落地上索帶交比popo
無話唔啱,係話呢D全部係講利益
齋屌冇用,你咪同一日同一時間搞個聲援新疆活動囉,等啲人去你個活動,唔去加泰嗰個。
同意
其實可唔可以有point d?
美國,歐盟,不是為了支持香港,而是為了打壓中國而打香港牌。當然政治是互相利用,ok

香港無端支持加泰等於搞亂歐盟。

港人勿去搞亂歐盟,請對準中國。
其實講真果句
美國肯咁幫香港都係因為有利益
你搞個爛鬼集會邊會理你
Up得出個名好威威?
今日既加泰獨立運動一直都係講緊加泰唔想養西班牙
完美示範香港人=支那人
連登冷氣師:唔好舉美國旗!!!
咁我地都係買唔起樓啫
都唔話真係咁憎共產黨
呢個邏輯先難以理解
既然撐香港係因為香港有佢地利益
咁唔通因為香港撐加泰就會放棄香港利益?
美帝要做/唔做某啲嘢從來只係睇利益
有利益嘅時候「搜索大殺傷力武器」都講得出
唔駛同佢地擔心咁多
Agree
咁你阻人搞做咩
衰啲講句藍屍搞撐警集會都冇人阻啦
集會自由呀,咪自我審查啦
你唔中意咪唔好去囉,冇人逼你
如果香港底下有石油
贊成+1
LBJ: 係因為你哋唔熟悉中國歷史 uneducated 呀
你唔會知 唔好take依個risk
咁香港死梗
因為拎石油唔駛留香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞