搞加泰集會嘅後果,其實兩句就講完

589 回覆
1447 Like 160 Dislike
民族自決是國際人權公約第一條第一句
All peoples have the right of self-determination.
我要聲援CATALONIA
姐係你四個幾月黎都唔知我地係玩緊d乜
獨立思考,想去就去
阿哥
你可以玩
但係你咁樣係大聲講啊
你真係弱智㗎喎
要真自治囉
基本法寫明架

應該咁講
本身行動好多都失焦架啦
因為無焦點無目標
宜家個局就係對家搵到位分化群眾
所以真心要on hold
亦唔好話唔搞撐加泰集會=當加泰係condom
兩者歷史背景唔同
我地打緊嘅大佬係現今最獨裁嘅政權
而且加泰出產好多野 加泰企硬比我地贏面大好多
All peoples have the right of self-determination.
支持加泰=大聲係Twitter講香港要獨立
你明唔明呀?
我都覺得要搞都搞
聲援新疆、西藏、中國維權人士先
關聯性大d、目標一致d

==========
入嚟一齊分析:
假彥霖相片流出,海邊cctv 才是重點
https://lih.kg/1667127
==========
每一句都同林奠港共政府一樣
用番佢個邏輯:
香港年青人唔係為咗追求民主
只係佢哋搵唔到錢香港經濟唔好所以先喺度搞破壞
香港係中國一部份
如果全中國有得一人一票選,都係反對香港獨立
香港人想要咩自由啫
而家香港無自由咩
經濟利益都係中國比你㗎而家仲想獨立
美帝都明 唔會好似你班蛋散郁d就鳩叫話要割要割
你話大聲
都話左聲援可以有好多方法有好多走盞位
香港同加泰情況無可否認係似
唔發聲真係做唔到
咁你不如去 twister 整個tag 大叫香港獨立囉
或者有冇其他人可以負責搞?
我等緊電話, 唔知幾時要做個大手術
我唔覺得係
你一日未嗌港獨 一日都無野
嗌左美帝都係叫你冷靜少少先
光復香港,時代革命
係由派領袖梁天琦講嘅
千祈唔好再用
咁潔癖我哋講自治囉
香港年青人唔係為咗追求民主
只係佢哋搵唔到錢香港經濟唔好所以先喺度搞破壞
香港係中國一部份
如果全中國有得一人一票選,都係反對香港自治
香港人想要咩自由啫
而家香港無自由咩
經濟利益都係中國比你㗎而家仲想自治
己經有一國兩制好work啦
之前又話驚裝修點點點
bbc即刻衝岀嚟兜話你班hihi係拆pro-Beijing
解埋starfuck俾人代理埋
五十年不變
雙普選
血債票還
其實歐美好多人都冇特別留意加泰
我地之前都係, 冇話支持定反對獨立

但歐美既高官都唔認同加泰獨立(應該係因為金錢利益)

我地打緊大佬, 加泰集會驚比五毛spin, 以為我地都想獨立
可以反對警暴, 不過唔係只係加泰, 而係要反對全球警暴
全香港都知唔係潔癖
係策略

好簡單呢個集會
就算多成功會有咩大好處呢?
點解今朝咁多人出嚟帶風向?

其實只要諗下就好清楚
如果要帶大家去支持集會
狗一定唔會有好處
只有因為搞咗會好大唔好處
啲狗先出晒嚟
點會唔多人留意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞