水晶撚入嚟(6)

1001 回覆
7 Like 28 Dislike
唔係掉就賣
有冇諗過可以俾返人地 同人地講你冇用
好過冇用又照收 收左禮物又拎黎賣咁肉酸
我都係表達下我既睇法姐 就冇話咩加落你到 我又唔係你邊位 唔啱聽咪當我廢噏
呢個係討論區黎 你中意都可以開個po屌下我個名肉酸
賣人地送既水晶好似會行衰運
你有冇收過禮物,禮物有包裝都盡量唔會係人面前拆,
你話比返人地,咁你有冇諗過人地感受,
講到咁好比返人地,人地都會諗你係咪嫌棄份禮物,
何況送比我又唔係親人,又唔係愛人,只係生意上朋友,
我咪話你咩都唔清楚就話我肉酸,
你要表達自己睇法,咁你應該開post去表達,
你話人肉酸時,就要預返比人話
多謝你提一提,咁我唔會賣
諗人地感受
我就等你呢句 人地見你到賣左佢送俾你既禮物 又唔會覺得你嫌棄?
表達自己睇法就要開po? 咁唔叫討論區啦
我俾你話又唔會痛 反而我又覺得你俾人話肉酸好緊張咁

好耐之前係淘寶買左條200蚊嘅月亮石
成日比隻貓拍落地下
今個月頭斷左
串返起佢之後3日成條鍊人間蒸發
啊好L心痛
試下用下個腦,佢會知我賣出去嗎?
咁你又叫我開post去表達你個名?
我都唔會痛唔會緊張,但冇諗過連登有人好似你咁蠢,
我係教精你話人之前,要講岩道理,
唔好將你自己一套套落人地到
算啦,唔講啦,你覺得肉酸就肉酸啦
同你講都冇用,你最有型
咁咪啱囉
我都同你講左 只係我既睇法
你覺得唔啱聽咪當廢噏
你好似講緊我心聲
喺討論區問得, 見到人表達自己睇法又唔忿氣咁, 如果唔係緊張比人話肉酸, 又點會回咁多CM話人地唔知佢情況就講. 其實都唔係針對佢一個, 純粹係見到呢個情況講下覺得點, 搞到依加都唔係討論水晶咁.
唔係唔忿氣,係你好無恥,
我問值幾錢,你唔知咪唔好答,
你有咩資格話人肉酸,你馮咩話人,
我係討論區問問題,我有禮貌咁問,
有得罪你咩,你企我立場,我點解要比你話先,
見到呢個情況你就話人肉酸,
有人想賣野,理由千千萬萬個,
你話人肉酸咁巴閉,我真係唔知點解你要話人
講真水晶呢樣野有價冇市, 標幾錢都得, 係有冇人買啫, 求其上網去carousell 開ac賣都可以架. 但既然係人地送既野當初何必要賣, 對送禮者黎講係種唔尊重. 呢個po好多人都真係中意水晶, 如果作為買家, 真金白銀比錢比完水晶, 發覺原來係幫人接收唔要既野, 都會有hard feeling啦...

每個人有唔同睇法, 唔洗句句唔同意都駁, 覺得自己赢先得既. 喺討論區大家講下野, 唔啱聽咪睇過就算.
條友仲係度死雞撐飯蓋,係咁話唔係唔忿氣,又扮到唔care咁,點知自己又逐個留言like番自己
做埋啲小學雞野仲話自己要教精人
自己係醒嘅,就唔會問到柒下柒下咁連圖都冇張,比人講兩句又唔反省下,係都要跟自己果套諗法,現實應該都係自以為是果啲犯眾憎黎
呢個PO咁多人中意水晶,我明白的,
我都係發問下,你有必要去攻擊我嗎?
我冇你咁傻仔逐個留言like番自己,
我係問下值幾錢,賣唔賣到出去,
唔放圖有咩問題,唔通要跟你果套行先岩,
現實我係犯眾憎,咁你都係犯眾憎,自以為是覺得自己岩,
難怪你女朋友成日同個鬼佬whatsapp啦,
你女朋友知你冇咩質素,搵定第二個,聰明做法
鈦晶咁多唔同質素 唔放圖點估價?一百蚊一條又有幾千蚊一條又有
肉鳩酸真係肉鳩酸 個個都屌你就反省吓啦
你條柒頭皮仲要特登起人底黎攻擊人 on9仔
你個frd真係好撚慘
所以咪話你唔識就唔好亂講,
我特登起人底黎攻擊人,我係專登,
比你知道攻擊人,一樣會有人攻擊你,
個個都屌我就要反省吓,咁現實,個個都話你吊你老母,
咁你老母係咪要比人吊呀,你成個死傻仔咁款,
唔係人多話岩就岩,講事實就係我問問題,
你地去攻擊人,仲好意思扮正義,去攻擊人叫討論咩
咁我唔知你係咪真係冇like自己啦. 呢啲又冇得FC任你講嘅,不過我就見到你自己啲留言就一兩個正評,比人插果啲就一個負皮

答番你”唔放圖有咩問題”, 一般同一種水晶根據佢嘅晶體, 紋路, 內含礦物嘅多少都會有好大嘅差價, 平嘅幾十蚊貴嘅上萬都有. 用你講嘅鈦晶做例子, 粒水晶入面嘅鈦絲多唔多, 排得整唔整齊都會影響價錢. 另外, 鈦晶都有好多種...銀鈦, 金鈦, 黑銀鈦晶...

唔係話叫你跟我果套, 不過你咁少information,又冇圖, 冇用嘅information又一大堆: 咩朋友送...自己又唔鐘意水晶果啲... 你問問題嘅技巧我真係要比個叻你

唔識唔係問題, 唔識咪虛心啲問囉, 上面啲巴打比完意見你你又串77咁, 呢啲咪正宗沖出黎7囉, 好難幫到你.

至於我有冇質素呢樣野就唔洗深究啦, 同個post完全冇關係
大家繼續分享自己嘅水晶把啦, 比條友搞到off晒topic
想問igshop買水晶邊間好?
正評,負皮我唔知啦,呢個唔係重點,
鈦晶我知好多款,所以先問下放唔放到,
一個咁簡單問題,你睇唔明咪唔好答,
(唔識唔係問題, 唔識咪虛心啲問囉,)
你唔好講到咁好啦,我問問題,你地已經攻擊緊人,
你個D叫意見咩,不知所謂,
質素呢樣野只係用來比你知道,唔好無啦啦加把口去串人,
你冇禮貌對人就預佐人地對你冇禮貌
你要放實放到咖喎
宜家個問題係你無圖無人答到你幾錢呀嘛
講左咁多次都唔明 咁撚萌塞
你賣你個frd份禮物又好有禮貌咩 收皮啦 事實你係肉酸 崩口人忌崩口碗
比喻錯哂就收返埋唔好獻醜啦
睇黎閣下嘅語言能力有少少弱.

生果店主
• 1d
有冇人知鈦晶值幾錢,
因朋友送,但冇帶開,
可以賣出去嗎?謝謝

你問嘅問題有兩個, 1.鈦晶嘅價值 2.可唔可以賣出去

第2個問題好多巴打都比左意見你, 唔建議你賣
而第1個問題就係因為你比嘅資訊唔夠多, 所以冇人答到你. 而我都答左你點解要比圖你有用.

兩條問題都有人答左你, 咩野不知所謂? 人地嘅答案唔係你心目中嘅答案就話人攻擊你, 咁你不如唔好問. 凡事都有原因嘅, 冇人會無啦啦特登攻擊你. 至於點解, 就要靠閣下自己反省啦, 明明之前大家都一直開心討論中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞