[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (26)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
都有啲係「咪撚搞鳩我」派同「是撚但」派嘅
例如不論咩組別都係咁搞嗰啲球隊咁
兩場都有興趣睇
2019-10-23 傑志 vs 理文 菁英盃分組賽(A組) 旺角大球場 20:00 $80, $30

核彈
三屆以來第一次分組賽有直播點解冇人講
全波台同我入嚟
點解精液杯係mk打?
有個外國教授話雙料娛樂點解無人講
流浪3-0冇咗場,垃垃就輸啦

2019-10-26 14:30 標準流浪 vs 香港飛馬 菁英盃分組賽(A組)
2019-10-26 17:00 佳聯元朗 vs 富力 R&F 菁英盃分組賽(B組)
小西灣運動場 $80, $30
我哋就嚟輸啦
【8月及9月份最有價值球員】- 理文 | 尼迪利

憑著喺新球季的一連串入球,理文前鋒尼迪利成功當選由香港足球總會及香港體育記者協會攜手選出嘅,2019/20年度中銀人壽香港超級聯賽8月及9月份最有價值球員。

雖然只係季初階段,尼迪利狀態勇銳無比,於理文今季首場比賽已經個人連中三元,亦都喺之後嘅兩場賽事之中攻入三球,腳風大順。

「能夠贏得8月及9月份最有價值球員嘅獎項當然令人感到高興,但如果冇隊友嘅通力協助,以我一己之力亦絕對唔可能取得咁多入球。」另外,尼迪利亦指出,上季季中加盟理文之前,自己曾經有足足三個月冇比賽,因此經過今夏嘅季前集訓,對其提升個人狀態當有莫大幫助。

現年35歲,來自法國嘅尼迪利亦不諱言,對於理文於季初階段能夠迅速進佔聯賽榜前列位置感到喜出望外。「球隊一開季就取得唔錯嘅成績,確實係意料之外。不過其實喺泰國季前集訓嘅時候,球隊已經展現出非常好嘅能力。事實上,理文上季已經擁有甚具潛力嘅班底,亦能夠捧走菁英盃錦標,所以今季喺球員更趨成熟嘅情況下,再加上引入咗合適嘅援兵,戰績自然有所提升。」

談到理文喺新球季嘅目標,尼迪利直言球隊當然會在聯賽及盃賽之中有一番作為。「開局咁順利,當然會為球隊上下注入唔少信心。請相信我,理文喺今季餘下嘅時間必定會創出更多令人驚喜嘅成績!」

#香港超級聯賽 #HKPL #Breakthrough #LMFC

因為大埔場夜晚唔用得
根本香港人就要踢呢d波
聽晚見
流暢到
d球隊打反擊成日得2~3個球員點踢呢d波
聽晚見
係世界主流都係要咁踢,你主控定防反都要做到呢啲one touch ball
個名就聽左好多年
原來而家都係17碎
最大問題係班球員一去到國際賽就滾水淥腳咁踢走個波,有陣時連近距離傳個地波都有困難
基本功問題,就算踢燒味都要彈彈下再斬先 work
香港d草唔容許你咁踢

改咗7點
菁英杯雙巡環真係有d多餘
過比聯賽好過
痴撚線踢七點
可以睇完先去踢波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞