陳同佳去信林鄭稱刑滿赴台自首!

778 回覆
773 Like 27 Dislike
律政司會唔會為咗有得延續逃犯條例上訴?
臨自首前可唔可以開記招講:話推反送中前自己已經同林鄭講左出獄會去台灣自首,送埋條八婆一程
不如搵果個牧師去勸下林鄭回應五大訴求?!
有承擔!
搞完一大輪野,林鄭都成功達到初心,陳同佳接受相應既刑罰,還潘生潘太一個公道,真係諷刺
林鄭真係仆街 香港開埠以黎最撚弱智低能既特手 特別幫手出賣香港
你唔好以為佢知道出面好多野....
你當佢只有太公文匡睇好啦... 太敏感的野都會被剪晒

基本上去探監啲人講乜信乜
被送台?
硬係覺得件事唔係咁簡單
殺人犯同殺人犯溝通!
陳同佳connected
睇到呢個消息,即時反應係,陳同佳自己去台灣自首就得,使乜揾柒婆呢?

但諗深一層,又覺得呢着係高招。因為柒婆當初強行推送中條例時,講出嚟嘅堂皇理由就係,香港同台灣冇移交犯人條例,冇法律基礎去為死者伸寃,所以要逼切立法。即使死者家人曾去信柒婆,提出一次性移交犯人去台灣,柒婆都完全唔理,只係一味借呢件案為藉口去推反送中條例,唔考慮其他可行方法。

好喇,如果而家陳同佳主動抛個波畀柒婆,請求柒婆安排將佢移交台灣,咁柒婆做唔做好呢?做,就即係話,原來根本唔使送中條例都可以移交犯人,所謂初心係完全講大話,柒婆就變咗自打嘴巴。

如果柒婆唔做呢,就即係話佢根本唔係真心想為死者伸寃,所謂初心又係講大話,推送中條例根本就係另有目的,而家推唔到送中條例,就濶佬懶理了。

無論點處理,柒婆呢次都陰謀敗露,極度樣衰了。
入番去坐都好大機會"被自殺"啦,攪到黑警現曬形,你估黑警唔使出番啖氣出嚟又會畀人私了,今鋪真係死L緊畀我比簡真係高調去台灣坐三四十年算
敢作敢為
容許我叫你一聲 佳爺!
不過我好想睇下佢封信寫乜
Exact7ly
屌 初頭仲心諗乜9黃定懶 睇到你呢句先知原來係黃定藍
佢終於可以對潘生潘太有個交代喇
當初想借佳仔做藉口,如今比佳仔撚返轉頭,柒婆真係柒到呢
咁大劉而家係咪逃犯身分先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞